Friday, June 14, 2024
spot_img

Latest Posts

Animációs klipet készített a Kowalsky meg a Vega

Elkészült a Kowalsky meg a Vega új lemezének első videóklipje az Ébresztő című dalhoz. A részben animációs kisfilm látványában is utal a dalszöveg ön- és társadalomkritikus mondanivalójára, amely méltó folytatása a Szív Forradalmának.

 

A Kowalsky meg a Vega a tavalyi év végén jelentette meg „Az évtized lemeze” című dupla albumát. Az egyik korongon az elmúlt tíz év legnagyobb slágerei szerepelnek, a másikra pedig tíz vadonatúj szerzemény került. A Fonogram-díjra jelölt dupla albumról a zenekar az Ébresztő című dinamikus dalt választotta ki az első kliphez.

– A zenekarról hagyományos módon forgatott részek mellett a klipben egy animációs technikával készült történet kelti életre a mondanivalót. A klipben szereplő karakterek emberi gyarlóságokat, negatív jellemvonásokat jelenítenek meg. A figurákat marionett bábuként, zsinóron rángatja egy jómódú ember, ami a jelenlegi emberi társadalmat tükrözi. Az Ébresztő szövege arra buzdítja a bábokat, hogy szabaduljanak meg ebből a lelketlen helyzetből. A klip végén a zenekar jelképesen el is vágja a zsinórokat, amitől a rendszer összeomlik és a bábok önálló életre kelnek. Az Ébresztő szövege egybecseng a Kowalsky meg a Vega fő mottójával, miszerint az ember először önmagát változtassa meg, és aztán a világ is megváltozik körülötte. Ez a dalunk ön- és társadalomkritikus szerzemény, hiszen ébredésre ösztönöz a gyarlóságból – mondta Kowalsky, a zenekar dalszerző frontembere.

 

A Kowalsky meg a Vega rajongói ezt a dalt is hallhatják országszerte élőben, hiszen a tíztagú csapat elkezdte a fesztiválszezont.

– Többek között május 27-én a szántódi Pannónia Fesztiválon, június 21-én a debreceni Vekeri Fesztiválon, június 23-án pedig a nyíregyházi SóstóFeszten is koncertezünk. Budapesten legközelebb július 11-én lépünk fel a Zöld Pardonban, ha addig rendeződik a szórakozóhely helyzete. Mi nagyon drukkolunk neki – tette hozzá Kowa.

 

Az Ébresztő videóklipje:

http://www.youtube.com/watch?v=nh9O0ip9zOo&feature=youtu.be

Részletek:

www.kowa.hu

www.facebook.com/kowalskymegavega

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.