Friday, December 1, 2023
spot_img

Latest Posts

Alice Cooper: Welcome 2 My Nightmare

Aki felteszi a rémálom tematikájú konceptlemezt, azt valóban horror fogadja, de nem a zene vagy a szövegek miatt: az I Am Made Of You című kezdőszámban az ismerős hang durván autotune-ozott kiadása köszön be. Ha valaki azonnal kikapná a lemezt, meg tudnánk érteni, de aki ad még egy esélyt neki, kizárólag jobb dolgokkal fog találkozni.

Alice Cooper, minden idők leghíresebb shock rockere igazából sosem volt félelmetes, inkább viccesnek számított, amikor komolyan vette a riogatást, amikor pedig ő maga kevert egy kis öniróniát a dologba, akkor vált élvezetessé a móka. Az énekes azért persze kitart a védjegyévé vált riogatásnál, új lemeze is a rémálom-koncepcióra épül, mely az 1975-ös Welcome To My Nightmare korszerű továbbgondolása. A daloktól mondjuk csak az fog félni, akit egy pohár meleg kakaó láttán is rettegés fog el, pláne hogy kiderült: Cooper szeret golfozni, és kedveli a romantikus hajóvacsorákat, főleg a “Párizsnál is hangulatosabb Budapesten”.
A Welcome 2 My Nightmare az énekes huszonhatodik lemeze, melynek érdekessége, hogy többnyire a hetvenes évekbeli zenésztársak vettek részt az összerakásában, amit Bob Ezrin producer vezényelt le. Mellettük néhány külsős közreműködő is beugrott, köztük a Buckcherry-s Keith Nelson, a legérdekesebb jövevény azonban egyértelműen Ke$ha, akitől már a rockerek sincsenek biztonságban: a lány a What Baby Wants című dance-rock számban énekel.
A dalok rendkívül széles skálán mozognak, így észre sem vesszük, és máris vége a lemeznek, ami mindig jó jel. Az említett riasztó nyitány után jön a menetelős Caffeine, a Runaway Train Iggy és The Rolling Stones hatásokat mutat, Richards-ék hagyatéka pedig az I’ll Bite Your Face Offban is megcsillan. A Last Man On Earth teljesen Tom Waits-esre sikeredett, míg a The Congregation olyan, mint egy elveszett Oasis-szám.
Szerencsére minden nótában van csavar és fantázia, ebben a rémálomban pedig a modern élet és kortárs zene benyomásai is ugyanúgy jelen vannak, mint a klasszikus fogások, így korszerű végeredmény született, ami nem mellesleg élvezetes is.

est.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.