Saturday, September 23, 2023
spot_img

Latest Posts

Ákos: új dal és klip – TIPIKUS SZTEREÓ!

561343_10151061071992908_924140087_nÁkos ma, augusztus 1-jén új dallal jelentkezett: a TIPIKUS SZTEREÓ az októberre tervezett stúdióalbumon szerepel majd. A szerzeményt elsőként a soproni VOLT Fesztivál közönsége hallhatta élőben.

 

Ákos nyári turnéjának legnagyobb eseménye a SZIGET tematikus napja augusztus 7-én. A nagykoncert előtt jelenik meg az új dal, amely már a második nyilvánosságra kerülő felvétel az ősszel megjelenő Ákos-korongról. A TIPIKUS SZTEREÓ ugyanazt a retro-szinti hangzást képviseli, mint elődje, az ELŐKELŐ IDEGEN, képileg és szövegben is a parodisztikus vonalat viszi tovább.

A dalhoz még januárban forgattak klipet Ákos és a banda amerikai kirándulása során. A túráról videónapló is beszámol:

http://www.youtube.com/watch?v=-fS-FSbEsBM

A TIPIKUS SZTEREÓ klipje tehát hamarabb készült el, mint az ELŐKELŐ IDEGEN, és hónapok óta várja a megjelenést. A klipforgatás Las Vegas-ban, a nevadai sivatagban, a Mead tónál és a Hoover-gátnál zajlott.

“Amikor itthon a jelmezeket válogattuk a kliphez, mindenki azzal viccelt, hogy Vegasban ezekkel a szerkókkal egyáltalán nem fogunk kitűnni a színes forgatagból. Aztán kiderült, hogy a tornacipős-kockásinges átlagtúristák közül igencsak kilógunk: gyakorlatilag soronként kellett felvennünk a klipet, mert mindenütt csődületet okoztunk, így a biztonsági őrök és a zsaruk figyelmét is sikerült felkelteni. A Hoover-gátnál akkor álltunk le a forgatással, amikor egy rendőrségi helikopter kezdett el körözni a fejünk felett.”

A klip ezúttal is Ákos saját rendezése. Az anyagot Juhász Viktor fényképezte, a vágás Streba Zoltán munkáját dícséri.  A kisfilm már megtekinthető itt:

http://www.youtube.com/watch?v=tAqSTIyDQiw

Ákos a “2012-es szintirock” koncertprogramjával először Londonban, majd Amszterdamban lépett fel. A magyarországi bemutató a 20. VOLT Fesztiválon aratott sikert, húszezres tömeg előtt. A BalatonSound-on tomboló vihar szakította félbe az előadást. A 20. Sziget nulladik napján Ákos koncertje az idei nyár egyik legnagyobb magyar koncerteseményének ígérkezik.

“A Szigeten az első Magyar Dal Napján már játszottam korábban, de önálló előadásunk itt még nem volt: izgalmas kihívás lesz 24 év koncertezés után debütálni a 20. Sziget Nagyszínpadán! Örülünk a megtisztelő meghívásnak, nagyszabású bulival készülünk, a nyáron ez lesz a leglátványosabb, leghosszabb koncertünk. Az új projekt elektronikus, szintis hangvétele remek játéklehetőség: egyszerre nosztalgikus, brutális és vicces. Több mint egy éve foglalkozunk az anyaggal, már két klipet is leforgattunk hozzá, őszre tervezzük az új albumot. A londoni fogadtatás és a soproni siker komoly bíztatást adott, a munka mindvégig remek szórakozást is jelentett. Reméljük, a lelkesedésünket a Sziget közönségére is sikerül majd átragasztani” – mondta el Ákos.

Részletek az akos.hu és a sziget.hu/fesztivál oldalakon.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.