Tuesday, April 16, 2024
spot_img

Latest Posts

Ákos idei Aréna-koncertjének anyaga 3 féle formátumban is megjelent

– Háromféle formátumban (dupla CD-n, dupla DVD-n és Blu-Ray-en) is megjelent Ákos idén májusban a Papp László Budapest Sportarénában adott koncertjének anyaga; az énekes-dalszerző a csütörtöki sajtóbemutatón elmondta, hogy jövőre egy egészen más produkcióval áll elő.

    “Úgy érzem, izgalmas anyag született. A május 14-i teltházas, 12 ezer ember előtt adott koncert mind a harminc dala felkerült a három kiadványra, a műsor hanganyagát soksávos stúdiótechnikával, a képet 22 darab HD-kamerával rögzítettük. Az utómunkálatok két hónapon át tartottak, a rendező Juhász Viktor volt” – összegezte a legfontosabb tudnivalókat Kovács Ákos.
Az előadó májusi Aréna-koncertjén A katona imája című, 2010 végén megjelent és az elmúlt év legjobb pop-rock lemeze kategóriában Fonogram-díjat nyert legutóbbi stúdióalbumát mutatta be állandó zenekara társaságában. Olyan ismert számait is eljátszotta, mint az Indiántánc, a Keresem az utam vagy Az utolsó hangos dal. A koncerten Ákos egy duettet is előadott: az Érintő című dalt az egyik televíziós tehetségkutató versenyen ismertté vált Janicsák Vecával közösen énekelte el. Ebből a felvételből videoklip készült, amely már megtekinthető a YouTube-on.
“Az elképesztő szeretetközeg minden negatív és pozitív feszültséget feloldott a színpadon” – idézte fel a májusi koncert hangulatát Ákos. Kitért arra, hogy a fellépésre Közép-Európa jelenlegi legnagyobb vetítővásznát építették fel: a színpad mögött egy harminc méter széles és nyolc méter magas téglalap állt.
A DVD-n és a Blu-Ray-en a koncertfilm mellett extraként szerepel négy szám klipje, valamint egy négyrészes werkfilm a felvételekről.
Ákos elmondta, hogy 2012-ben valószínűleg új albummal jelentkezik, 15 dalkezdemény és öt szöveg már megszületett egy “retró hangulatú, erősen szintis” lemezre.
“Idén már nem lépek fel, eltekintve egy vidéki jótékonysági rendezvénytől, amelyen színész barátaimmal veszek részt és egy dalt fogok énekelni. Erős tervem, hogy április elején bemutatok egy új dalt, nyáron pedig ismét koncertezni fogok új felállással, új műsorral, már tárgyalok néhány nagyobb fesztivál szervezőivel is. 2012 vége felé szeretnék egy újabb Aréna-koncertet” – mondta Ákos az MTI kérdésére.
Ákos a nyolcvanas évek végén a Bonanza Banzai frontembereként lett ismert, szólóelőadóként is sikeres maradt, eddig 24 magyar és hat angol nyelvű albumot jelentetett meg, de készített verses hangjáték-albumot, hangoskönyvet és írt zenét színdarabhoz.

MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.