Saturday, June 15, 2024
spot_img

Latest Posts

A Unique angol nyelven indult – Völgyesi Gabi a nyelvtanulásról

Nem panaszkodhat nyelvek terén Völgyesi Gabi, a Unique énekesnője. Saját bevallása szerint jól beszéli az angolt, de ha ideje engedi spanyolul tanul. Sőt, gimnazista korában német-biológia szakos intézményben is tanult, így minden bizonnyal nem jelent neki akadályt, ha így kell megszólalnia. Gabi a nyelvtanulás fontosságáról beszélt az 5Perc Angol Magazinnak.
Gabi angolul általános iskolás korában kezdett tanulni. Ötödikesként nyitotta ki először az „exercise book-ot”, de nyelvvizsgát azóta sem tett. Azt mondja, ennek leginkább az időhiány az oka, de úgy érzi, ha pár hétre ráfeküdne a grammatikára biztosan sikerülne a felsőfokú nyelvvizsga.
Tavaly egy két szemeszteres jogi szaknyelvi kurzuson is részt vett a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, de más formákat is talált az angol nyelv gyakorlására.
– Rendszeresen angolul nézünk sorozatokat a párommal, Kovacsics Ádámmal, de a Unique pályafutása is angol nyelven kezdődött; az első lemezünk dalai eredetileg angol nyelven íródtak – mondta el Völgyesi Gabi az 5Perc Angol Magazinnak.
Az együttes új, december második hetében megjelent dala, a Hiszed vagy sem című felvételhez is készítettek angol nyelvű verziót a viszonylag magas külföldi érdeklődés miatt.
Gabi azt tanácsolja mindenkinek, ha van lehetőség az angol tanulásra brit nyelvterületen, mindenképpen használja ki. Szerinte egy-két szemeszter csodákra képes, de az is sokat segít, ha minél több angol nyelvű filmet vagy zenét hallgatunk.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8EvybRLdFSc[/youtube]

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.