Wednesday, April 24, 2024
spot_img

Latest Posts

A tíz éves a Smárton Trió koncertje a Budapest Music Centerben

 A 2000-es évek elején feltűnt fiatal dzsesszmuzsikus, Sütő Márton triója idén tíz éves, az évfordulót egy koncerttel köszöntik a Budapest Music Center dzsesszklubjában csütörtökön este.

    “Az esten csak az Smárton Trió játszik, minden figyelem erre a formációra irányul. Hárman leszünk a pódiumon G. Szabó Hunorral (dob) és Kovács Zoltánnal (bőgő)” – mondta el az MTI-nek a dzsesszgitáros.
A műsor felidézi az elmúlt 10 év fontos állomásait, például azt, hogy már az első évben, 2003 júliusában felléptek a budapesti Francia Intézetben – fűzte hozzá.
Utal a műsor a diplomaszerzést követő első versenyekre, a lemezfelvételekre, a különféle együttesekkel való együttműködésekre, arra, hogy játszottak a Magyar Rádió Márványtermében is. Bejárták a főváros klubjait; indulásukkor az Almássy téri műhely, azután a Trafó pincéjében működő Mágnes klubban, a Lámpásban, a Gödörben, az A38-on, a Take5-ban és a Szimplában játszottak.
“Messzebbre is eljutottunk, például a szegedi Jazzkocsmába, Debrecenbe a Cívis Korzóra és a dzsesszfesztiválra, Pécsre a Tündérkertbe, Balassagyarmatra, Nagyváradra” – sorolta a névadó-alapító, hozzátéve, hogy zenéltek Prágában, Bécsben, Párizsban, Londonban és Brüsszelben is.
Nem tartják magukat “fesztiválzenekarnak”, de játszottak már a Sziget fesztiválon, a Bánki-tónál, Kapolcson, a BMC és az Újbuda Jazzfesztiválon. Most Bulgáriába, az 1998-ban alapított Bansko Jazz Festre készülnek – árulta el. Ott Harcsa Veronikával mutatkoznak be, akit külön is megemlített a kedves partnerek sorában Premecz Mátyás, Juhász Gábor, Márkos Albert, Varga Vince mellett.

MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.