Monday, May 20, 2024
spot_img

Latest Posts

A The Moog és az Esti Kornél koncertezik Kolozsváron

A magyar gitárzenekarok közül először érkezik Kolozsvárra január 28-án az Amerikát többször is meghódító The Moog és a még mindig szemtelenül fiatal, sokak szerint generációjának legtehetségesebb zenekara, az Esti Kornél. A fellépés helyszíne a kolozsvári Boiler, a belépő 10 lej 24 óráig, utána 15 lej. A koncertek 23 órától kezdődnek.

Az Esti Kornél első lemeze, az Egytől-egyig 2009-ben jelent meg. A brit gitárzenei hagyományokból és a magyar underground zenei világának ötvözéséből felépülő fiatalos, energikus dalaiknak köszönhetően az egyik legkedveltebb koncertzenekarrá léptek elő. 2010 nyarán a Kispál és a Borz búcsúkoncertjén előzenekarként léptek fel a Sziget Fesztivál Nagyszínpadán, de emellett az összes nagy fesztiválon is megfordultak már. Második lemezük 2011 végén jelent meg, lemezbemutató turnéjuk keretén belül érkeznek Kolozsvárra.

A The Moog a 2000-es évek gitárzenei fellángolásának legeredetibb magyar képviselője. Az indie klubszcéna kedvenc zenekarának 2007-ben jelent meg bemutatkozó lemeze. Az együttesre már ekkor felfigyeltek külföldön is. A több országban is megjelenő debütáló album keverése Seattle-ben zajlott a Nirvana Bleach lemezén is dolgozó sztár producerrel. Több amerikai turné, majd a második nagylemez után a The Moog mostanra készült el harmadik anyagával, melynek Kolozsvárt is érintő bemutatója után egy minden eddiginél hosszabb amerikai turné következik.(közlemény)

transindex.ro

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.