Sunday, May 19, 2024
spot_img

Latest Posts

A The Cranberries új albummal jelentkezik

Csaknem tíz év után új stúdióalbummal jelentkezik az 1990-es évek egyik legnépszerűbb együttese, a The Cranberries, amely turnéra is indul.
 Az ír zenekar Roses címmel jelenteti meg jövő hétfőn új lemezét, amelyen a tinédzserként felfedezett együttes korábbi stílusánál érettebb hangzás hallható majd. Az, hogy sikerül-e megismételniük húsz évvel ezelőtti sikereiket, senki sem tudja. De éhesek a sikerre – jegyezték meg szakírók az új album hírének hallatán.”Sokan gondolják úgy, hogy különleges hangom van. Fiatalon az ember nem gondolkozik ilyen dolgokon. Most már úgy gondolom, áldás” – mondta az énekesnő arra a kérdésre válaszolva, hogy a The Cranberries jobbára az ő egyedülálló hangjának köszönheti-e sikerét.
Az új lemezen szereplő dalok között vannak rock stílusúak és igazi balladák is. “Mindegyik frissen hangzik, meglepően frissen” – értékelték kritikusok az albumot. Az együttes elektronikus hangzással is kísérletezett, ez azonban a tagok szerint csak visszafogottan hallatszik.
Megváltozott a dalok szövegének stílusa is. Dolores O’Riordan kiemelte, hogy feleségként és anyaként ma már sokkal szélesebb a látóköre, és nagyobb élettapasztalata van. Szakemberek szerint ez a friss szerzeményeken is érezhető. “Ahogy idősebbé válsz, csak akkor jössz rá, hogy egy életed van, és a saját utadat kell járnod. Ez magabiztosságot ad” – mondta maga az énekesnő.
A Roses meghatározó témáját a kapcsolatok jelentik, legyenek azok szerelmi vagy baráti kapcsolatok. Erről szól a címadó dal is.
A The Cranberries annak idején egy csapásra került az ír vidékről a zene világának központjába. Slágerei – mint a Dreams, a Zombie, a Salvation, a Linger vagy épp azOde To My Family – mai napig hallhatók. “Úgy tűnik, hogy kiállták az idők próbáját” –jegyezték meg a tagok.
Az együttes világszerte több mint 30 millió albumot adott el, 2003-ban aztán hirtelen elhallgatott. “Minden a bandáról, a bandáról, a bandáról szólt. Egyszer csak sok lett” – idézte fel O’Riordan.
Két évvel ezelőtt a tagok újra összeálltak egy turné erejéig. A koncertsorozat nagy siker volt, ez meghozta a kedvüket ahhoz, hogy újra stúdióba vonuljanak. Az énekesnő úgy gondolja, hogy rajongóik szeretni fogják az új lemezt. “Őszintén szólva mi jobban szeretjük ezt, mint a régiek közül néhányat” – jegyezte meg.
MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.