Friday, December 1, 2023
spot_img

Latest Posts

A teltházas siker a televízió képernyőjén

Táncdalfesztiváltól a Memory-Interoperettig
Idén  ünnepelné születésének 65. évfordulóját Kovács József, a tavaly elhunyt kiváló operaénekes. A Magyar Televízió után a Duna Televízió is méltó emléket állít az Interoperett atyjának tiszteletére, halála évfordulójának előestéjén.
A májusban megrendezett teltházas emlékkoncert felvételét 2011. június 25-én, szombaton 19.00-tól sugározza a Duna Televízió. A gálaestet Kovács József testvére, Kovács Tünde szervezte, aki folytatni és ápolni szeretné testvére munkásságát. Kovács Tünde, hosszú éveken át az Interoperett társtulajdonosa, szerkesztője, ruhafelelőse volt, és szeretné a testvére által felállított igényes operett-műfajt az elkövetkezendő években képviselni.
A Táncdalfesztiváltól az Interoperettig… címmel megrendezett gálaesten a Memory Interoperett társulata fergeteges sikert aratott.  Az esten olyan neves művészek léptek fel, akik az elmúlt két évtizedben az Interoperett társulatába tartoztak, és ezúttal Korcsmáros György Jászai Mari-díjas Érdemes Művész rendezésében kápráztatták el a közönséget. Akik nem lehettek jelen személyesen a rendezvényen, azok most a tévé képernyője előtt ülve ismét felidézhetik a legnagyobb operett-dallamokat, igazi slágereket Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Huszka Jenő műveiből.
Kovács József az 1967-ben megrendezett Táncdalfesztiválon a „Jöjj vissza hozzám” c. dallal aratott viharos közönségsikert. Az elkövetkező két évben pedig a Fesztivál közönségdíjasa lett. Elvégezte a Színház- és Filmművészeti Főiskola operett-musical szakát, és ebben az időben már a Budapesti Operettszínházhoz került, ott debütált és felejthetetlen sikereket ért el. Majd külföldi szerződést kapott Grazba és Bécsbe, folyamatosan képezte magát és ott is kimagasló alakításokat nyújtott immár opera- és operett szerepekben egyaránt. 17 év után tért vissza Magyarországra és létrehozta az Interoperettet, amely világszínvonalú produkciókkal kápráztatta el a közönséget itthon és külföldön egyaránt. 2004-ben megalapította a Belvárosi Színházat, amely a továbbiakban helyszíne volt az Interoperett műsorainak. Élete végéig párhuzamosan igazgatta a Belvárosi Színházat és művészeti vezetője maradt az Interoperettnek. Halálával nem ért véget az általa felépített műfaji értékek folytatása, mert megalakult a Memory-Interoperett, amelynek küldetése az operett műfaj ápolása a művész úr által felépített és örökül hagyott színvonalon.
Az őszi programokról a www.interoperett.com weboldalon találnak további információkat is.
 

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.