Sunday, June 4, 2023
spot_img

Latest Posts

A svéd Air France először lép fel Magyarországon

A svéd Air France zenei formáció  pénteken egy DJ-szettel lép fel először Magyarországon. Joel Karlsson és Henrik Markstedt november 18-án a budapesti Roham Bárban, az EUShorts Európai Rövidfilm Fesztivál hivatalos nyitóbuliján táncoltatja meg a közönséget.

A nálunk is egyre népszerűbb svéd Air France két fiatalember, Joel Karlsson és Henrik Markstedt zenei formációja. A fiúk a francia légitársaság neve alatt zenélnek. Ehhez hűen eddig megjelent két lemezük, a 2006-os On Trade Winds és a 2008-as No Way Down minden dalában messze akarnak repíteni minket nemcsak Svédország hűvös éghajlatától, hanem a mindennapok fárasztó rutinjától is. Az Air France dalai megidéznek valami tengerparti nosztalgiát, elvágyódást a szokványostól, emlékek és vízesések zuhatagát, miközben mindegyiket átitatja a honvágy, hogy előbb-utóbb vissza kell rázódni oda, ahonnan menekülni akartunk. A svéd duó Magyarországon legismertebb száma a Petőfi Rádióban is gyakran játszott June Evenings:http://www.youtube.com/watch?v=VqkH9iDxqaI

Az Air France tagjai november 18-án, pénteken először érkeznek Magyarországra az EUShorts Európai Rövidfilm Fesztivál és a Lamantin meghívására. A filmes rendezvény hivatalos nyitóbuliján, a budapesti Roham Bárban egy DJ-szettel lépnek fel. Saját bevallásuk szerint olyasmit fognak játszani, mint a nemrég publikált, a FACT Magazin számára készült mixükben, de a zene sokkal táncolhatóbb és pörgősebb lesz.

Az EUShorts nyitóbuliján mutatkozik be a közönségnek a magyar Sad Kolibries. A három éve hobbi- és szobazenekarként alakult csapat számos változás után a közelmúltban négyfősre bővült, a tagok Skrihár József (gitár, ének), Gál Tamás (ukulele, melodika, xilofon, gitár, dob), Fodor Csaba (basszusgitár) és Németh Máté (dob). A twee-szerű hangzás megizmosodott, és megjelent a melankolikus americana hangzás az együttesnél.

A nyitóbulin lemezeket fog pörgetni a Lamantin, a Küss Mich! és a Gumipop DJ-kollektíva is.

Az EUShorts Európai Rövidfilm Fesztivál 2011-ben is folytatja a mozi egészségügyi reformját. A vitaminhiányos, télies időben Oscar- díjra jelölt, valamint a legnagyobb nemzetközi fesztiválokon – Cannes, Berlin, Velence, Karlovy Vary, Clermont-Ferrand, Sundance – versenyző, kiváló minőségű, mellékhatások nélküli rövidfilmekkel serkenti a jókedvet és a vérkeringést november 18. és 23. között a budapesti Toldi Moziban. A fesztiválbérletes nézők számára a belépés ingyenes a hivatalos nyitóbulira, az Air France fellépésére.

EUShorts 2011 hivatalos nyitóbuli

November 18. Kapunyitás: 21:00

Roham Bár (1088 Budapest, Vas u. 16., nemdohányzó nagyterem)
Belépő: 900 HUF / 3 EUR / EUShorts bérlettel ingyenes!

Az esemény meghívója: http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=159438347483966

Bővebb információ:

www.eushorts.eu

www.facebook.com/eushorts

http://theairfrance.tumblr.com/
http://sadkolibries.bandcamp.com/
http://kuss-mich.tumblr.com/
http://lamantin.blog.hu/
www.myspace.com/gumipop

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.