Saturday, June 15, 2024
spot_img

Latest Posts

A Suhancos után szabadon – Szabó Balázs Band

Február 15-én jelenik meg Szabó Balázs – az egykori Suhancos formáció alapító tagjának és zeneszerzőjének – első önálló albuma Megcsalogató címmel. A kecskeméti multiinstrumentalista Szabó Balázs Band néven alapított új együttest és már túl is vannak debütáló koncertjükön, hiszen 2009 december 30-án, a Zubollyal közösen tartott előszilveszteri bulin táncoltatták meg a közönséget az A38 gyomrában.
Balázs a folkos hagyományokat funkos hangzással lazítja fel hangszerről hangszerre, miközben a Suhancos dalok refrénjeiből ismert szövegvilágához híven személyes felismerések, keserédes érzelmek, csípős irónia váltják egymást akkordról akkordra.
 
ITT hallgathatjátok meg a lemez 8 dalát!
 
Balázs gondolatai az albumról:
….olyan muzsikát szerettem volna amit nem kell kitalálni, csak kifolyik, csak van mint a légzés….aztán zenészeket találni ehhez szabadsághoz,…..és találtam is, aztán ők is bele álmodták magukat és ez lesz………. fúzió, a régmúltból – infúzió a jövőből,… egy csipetnyi folk – ahogy az öregektől eltanult – ….egy kicsi funk a táncok mellé, és életem másik álma a basszusgitár és a nagybőgő találkozása egy dalban, egy muzsikában. Kaland lesz…………..vagy már az. Hasson a csontok között is……..
 
A38 & radiocafé 98.6 pres – Szabó Balázs Band – lemezbemutató koncert, Zuboly, DJ Kanada Káosz
02.25.CS.21H
Elővétel: 1300 Ft
A fellépés napján: 1600 Ft
SMS kód: SZAB0225
“Szabad elszállás a legszabadabban értelmezett népzene nevében igazi kiválóságokkal, ínyencségekkel, hiphoppal, hosszúfurulyával, rappel, dudával, mindennel, ami csak a teljes őrülethez kellhet.”
 
A lemez a további terjesztésig ITT előrendelhető!
 
A Szabó Balázs Band felállása:
 
Szabó Balázs – ének,gitár, hegedű, kaval
Rostás Ottó – (oti) – gitár, ének
Szabó János – (csiga) – brácsa, ének
Inoka Győző – nagybőgő
Szegedi Attila (szegecs) – basszusgitár
Fekete Dezső – dob
 
Az új album felvételeiről 63 perces filmnapló készült, amely a dupla lemezes kiadvány extrája lesz.
mymusic.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.