Sunday, June 23, 2024
spot_img

Latest Posts

A RUTKAI BORI ÉS A SPECKO JEDNO ZENEKAR KARÁCSONYI KONCERTJE

„VAN-E ÉGŐSOROD?”

A RUTKAI BORI ÉS A SPECKO JEDNO ZENEKAR
KARÁCSONYI KONCERTJE

2010. december 18., szombat 19.30 óra, A38

Vendégek: Frenk, Szűcs Krisztián és a Budapest Bár zenekar – Farkas Róbert (hegedű), Ökrös Károly (tangóharmonika, zongora), Farkas Mihály (cimbalom), Farkas Richárd (bőgő)

www.a38.hu, http://speckojedno.hu/

http://www.youtube.com/watch?v=twrrFJZBO50

A Specko Jedno zenekar repertoárja bővelkedik olyan műfajú számokban (cigánydalok, klezmer nóták, orosz románcok, sanzonok), amelyek a Budapest Bár hangszereléséhez, hangulatához is igen közel állnak. Rutkai Borinak, mint mind a két zenekar énekesnőjének karácsonyi kívánsága szerint most ezek a számok „átbudapestbározódnak” Farkas Róbert és virtuóz zenésztársainak előadásában.

A produkció  énekes vendégei lesznek: Frenk és Szűcs Krisztián (Heaven Street Seven), akikkel Rutkai Bori a Budapest Báron innen és túl elvetemült triót „konstellál”. Az énekesek mindkét zenekar kíséretében megnyilvánulnak, az estét pedig az összes fellépő meglepetés fináléja, „dzsem-Borija” zárja. Ez a koncert egyaránt kuriózum mindazoknak, akik már ismerik Rutkai Bori zenekarát, és azoknak is, akik csak most fogják megismerni a Specko Jedno gazdag repertoárját; a mély humorral és játékos költészettel áttüzesített dalokat, amelyek a funky, a rap, a rocky, a népdal, a blues, és az underground pop sajátos együttéléséből születnek. Budapest Bár-rajongóknak kiemelten ajánlott esemény, ahol kedvenceiket ismerős közegben és új szerepkörben egyaránt láthatják, hallhatják.

Az „Égősor-bulin” a pörgős, táncos számok kellemesen felrázzák, energizálják a karácsonyt megelőző stresszes időszaktól vacogó sejtállományunkat, míg a lassú, összebújós számok felébresztik a szunnyadó szenvedélyeket és bekapcsolják bordakosarunkban a szeretet adó-vevő készülékeit.

A produkció  kísérőanyaga, a Rutkai Bori dal-verseiből és festményeiből készült 2011-es kalendárium, mely a helyszínen megtalálható és megvásárolható.

Rutkai Bori dalszerző, énekes, aktív képzőművész, a Budapest Bár egyik frontkisasszonya. Bori énekel, táncol, koncerteken a dalok összekötő szövegeiből stand-up comedy-t improvizál, Nyitott Műhely-beli filmklubjában főz, a Hébe-Hóba Banda koncertjein pedig óvodásokkal, kisiskolásokkal kutyakórust játszik, vagy éppen a piros labda elveszett pettyeit próbálja megtalálni a Vacka dalok melódiáira.

2003 őszén alapította a Specko Jedno zenei formációt, amely tulajdonképpen utódegyüttese Bori korábbi zenekarának a Special Gizdának. Az együttes főleg orosz és latin zenei hagyományokat követve hozta létre dalait. Fő jellegzetességét, a zenekar nevében is feltűntetett specialitását azonban a dalszövegek erős képisége és az egyszerre ironikus és melankolikus költészete adta, adja; emellett pedig a gyakran színházi-, vagy kabaréelemekkel bővített koncertelőadások.

Mi is az a Specko Jedno? A Special One és a Sedcko Jedno (szlovákul: mindegy) kifejezésekből facsart zenekari elnevezés. Mit játszik? Tangóba takart meztelen éjt, űrdiszkót, bunker funkyt, BKV-jamet, reformkori fúziós rockot. Under- és overgroundokon felnevelkedett zenészek és egy költészetileg érintett énekesnő közönségtudatos produkciója. Táncolási és gondolkodási lehetőség alacsony és magas embereknek egyaránt. 2010 tavasza óta megújult formációban adódnak elő a Specko Jedno „whatevergreenjei”.

A zenekar tagjai:

Rutkai Bori – ének

Mizsei Zoltán  – zongora

Szesztay Dávid – gitár

Szerető  Dániel – basszusgitár

Dudás Zsombor – dob

Németh Csaba – ütőhangszerek

Vendégek:

Frenk – ének

Szűcs Krisztián – ének

Farkas Róbert – hegedű

Ökrös Károly – tangóharmonika, zongora

Farkas Mihály – cimbalom

Farkas Richárd – bőgő

Belépő:

Elővételben: 1800 Ft

A helyszínen: 2200 Ft

Jegyek elővételben válthatóak az A38 jegypénztárában és weboldalán.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.