Monday, May 20, 2024
spot_img

Latest Posts

A rock katonái újra együtt voltak

Négy napon keresztül állt a „bál” a Székelyudvarhely melletti Szejkefürdőn, ahol a tizedik születésnapját ünneplő Székelyföldi Rockmaratonon majdnem megállás nélkül dübörögtek a válogatott helyi és külföldi zenekarok. Jóllehet a vártnál sokkal kevesebben látogattak ki a helyszínre, viszont aki megnézte élőben valamelyik kedvencét, az semmiképp sem csalódhatott a buliban.

Csütörtök este már kezdtek szép számban gyülekezni a rockerek, hisz az Ismerős Arcok sokak számára ismerős, az Ossianra pedig értelemszerűen a legtöbben voltak kíváncsiak. Felcsendültek a jó öreg slágerek, Paksi Endre hozta a szokásos hangulatot, de nem maradtak el a legújabb album nótái sem. Kicsit megcsappant péntek estére a rockerek száma, viszont a Rómeó Vérzik és a Depresszió annál nagyobb bulit csapott rajongóinak. Kicsit sem depressziós frontemberük nem hagyta unatkozni a közönséget: vagy folyton zúzni kellett, vagy részt venni a ugrálós-pogós közönségjátékokon. Szombat estére ismét az Ossianéhoz hasonló buli kerekedett, hiszen a P. Box muzsikája a legtöbb embert még a mai napig is be tudja indítani.

rockmaraton2_b

Orosz-Pál Levente és Jére Ágoston főszervezők a sátorbontás közben kifejtették, egyértelműen sikerült a rockzene berkein belül Erdély legrangosabb fesztiválját megszervezni – hisz mindegyik napon 9–10 zenekar lépett színpadra. „A visszajelzések alapján mind a közönség, mind pedig a rajongók elégedettek voltak. A közönség egy része távol maradt a maratontól, a vártnál jóval kevesebben jöttek el. Nem tudjuk, minek köszönhető: jó idő is volt, a jegyek árát is lehoztuk. A jövőre nézve el kell gondolkodnunk, hogy érdemes-e Udvarhelyen ilyesmit szervezni (ugyanebben a koncepcióban), vagy el kell vinni a fesztivált más helyszínre. Összességében le tudtunk zárni egy sikeres, tíz évet felölelő korszakot” – fogalmazott Orosz-Pál.

rockmaraton3_b

Jére Ágoston elmondta, hogy a látogatottság az udvarhelyiek részéről volt a leggyengébb. „Gyakorlatilag a fizető vendégek mintegy 90–95 százaléka más településről érkezett. Komolyan gondolkodunk azon, hogy a továbbiakban egy ilyen fesztivált ott szervezzünk meg, ahol igazán igény van rá. (Fekete Pákóról is szó esett már…) Főtámogatóink betartották ígéreteiket, de ennyi támogatás semmiképp sem lenne elég arra, hogy legközelebb egy igazi nagy nevet elhozzunk (pl. Motörhead, Scorpions). Az utóbbi években nagyon érződik a gazdasági visszaesés” – tette hozzá Jére.

szekelyhon.ro

http://szekelyhon.ro/magazin/a-rock-katonai-ujra-egyutt-voltak

 

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.