Wednesday, July 17, 2024
spot_img

Latest Posts

A Queen jövő nyáron az Isle of Wight fesztiválon játszik

– A Queen együttes koncertje lesz a csúcspontja a jövő évi Isle of Wight fesztiválnak. Az Adam Lambert énekessel kiegészülőzenekar június 12-én, a négynapos angliai rendezvény zárónapján lép színpadra._86622828_86622827

    “Ezt Freddie Mercury is imádná” – kommentálta a szervezők szerdai bejelentését Brian May, a Queen gitárosa a BBC honlapján. Az együttes jövőre csak ezt a koncertet tervezi Nagy-Britanniában.
Roger Taylor dobos arról beszélt, hogy a nagy múltú fesztiválról Jimi Hendrix, Bob Dylan vagy a Who együttes jut az eszébe. “Micsoda halhatatlan társaságba lépünk be. A Queent lázba hozza a koncert lehetősége és egy különleges estét ígérünk”. Az Isle of Wight fesztivál egy szünetet követően 2002-től létezik ismét.
A csapat nemrég ünnepelte fantasztikusan sikeres kislemeze, a Bohemian Rhapsody megjelenésének 40. évfordulóját. Az 1971-ben alakult és az énekes Freddie Mercury 1991-ben bekövetkezett haláláig rendkívül aktív Queen a rockzene történetének egyik legsikeresebb zenekara, világszerte mintegy 170 millió albumot adott el. Az együttes (May és Mercury mellett John Deacon basszusgitározott és Roger Taylor dobolt) utolsó, 1986-os turnéja keretében mintegy 80 ezer néző előtt lépett fel a Népstadionban.
A zenekar Freddie Mercuryvel tizenhárom stúdióalbumot adott ki. 1995-ben megjelent egy posztumusz korong is Made in Heaven címmel, 2008-ban pedig a Paul Rogersszel közösen rögzített The Cosmos Rocks. Brian May jövő márciusban dupla koncertet ad a magyar fővárosban Kerry Ellis énekesnővel.
http://www.bbc.com/news/uk-england-hampshire-34785205

MTI

 

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.