Saturday, June 15, 2024
spot_img

Latest Posts

A Nyers a VOLT-on is visszatér

Idén 10 esztendeje, hogy a kilencvenes-kétezres évek egyik meghatározó magyar rockzenekara, a Nyers befejezte működését, a frontember Czutor Zoltán pedig új projektbe vágta a fejszéjét, és elindította a Belmondo történetét. A feloszlás jubileuma azonban csupa örömhírt tartogatott és tartogat azoknak, akiknek hiányzott a csapat: 2015-ben a Nyers már bizony túl van egy miniturnén, egy vadonatúj lemezen, 2015. július 3-án pénteken pedig a soproni VOLT Fesztivál Jana színpadát is meghódítják!nyers_02_press

A Nyers csaknem húszesztendős fennállása alatt hét nagylemezt, koncert- és válogatáslemezt is jelentetett meg, egykori ünnepelt klub- és fesztiválzenekar (külföldi sikerekkel és fellépésekkel), számos film-betétdalt jegyzett, rádiók és televíziók rotációjában illetve műsorában rendszeresen szerepelt. Pályája csúcsán valóban meghatározó tényezője volt a magyar zenei életnek, így nem véletlen, hogy visszatérésükre, újbóli megjelenésükre folyamatos igény mutatkozik.

https://www.youtube.com/watch?v=0dcGlSVUfgE

A 2009-es és 2010-es, egyszerinek mondható újraalakulások után a 2015-ös évben a visszatérés szándéka állandósulni látszik: a lavinát a szegedi JATE Klub felkérése indította el, az április 10-ei fellépést egy nagyobb volumenű budapesti buli követte az Akváriumban a Muriel és az Óriás közreműködésével április 16-án, a sort pedig a VOLT Fesztivál Jana színpadán folytatják. Az újrakezdés szerencsére hangzóanyag formájában is manifesztálódott: kiadásra került egy vadonatúj lemez (Emlékeztető szuri címmel), amely 5 átdolgozást és 5 új felvételt tartalmazott, többek között a Supernemből és a Soerii & Poolekből már jól ismert Papp Szabolcs és a 30Y frontembere, Beck Zoltán közreműködésével.

Aki tehát Sopronban is szeretne találkozni a magyar könnyűzene egykori nagy hőseivel, az keresse őket 2015. július 3-án, 16:50-től a Jana Színpadon!

https://www.facebook.com/pages/Nyers/57262202066?fref=ts

https://www.facebook.com/1grecords

http://1grecords.hu/

https://www.youtube.com/user/1grecord

https://www.youtube.com/playlist?list=PLIy3IJG8BpcuUcBXsXLw6UQU3g-aaglPA

https://open.spotify.com/album/1zeNrd2wa8TUnZ14prKO9v

http://www.deezer.com/album/10063104

http://www.korlatlanzene.hu/artist/?b234054_Emlekezteto_szuri-LP

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.