Saturday, July 13, 2024
spot_img

Latest Posts

A népszerű reggae-előadó, Alborosie a Félszigeten!

A szicíliai származású, Jamaikában élő reggae-ezermester, az új lemezét július 1-jén megjelentető Alborosie is fellép az idei Félszigeten. Szintén részt vesznek a július 18-21. között Kolozsváron zajló fesztiválon a legnépszerűbb magyar dj-k, Sterbinszky és Julian, illetve a legismertebb helyi metálzenekar, az Altar.

Alborosie a reggae ezermestere. A szicíliai születésű, Jamaikán élő, szinte földig érő rasztát hordó zenész nemcsak énekel, zenét szerez és dj-zik, de a stúdióban is szinte minden hangszert ő játszik fel. Alborosie egy világpolgár, aki a tradicionális reggae mestere, de ugyanakkor a műfaj jövője felé vezető utat is mutatja. A reggae-szcéna egyik legnagyobb sztárjának épp most, július elsején jelenik meg az új albuma, a Sound the System, amelynek lemezbemutató turnéja keretében látogat a Félszigetre július 18-án – a cím ellenére nem egy soundsystemmel, hanem tucatnyi kísérőzenésszel.

Inline image 2

Alborosie 15 éves kora, 1992 óta aktív részese a reggae színtérnek, ekkor alapította meg első zenekarát, Reggae National Tickets néven. 2001-ben költözött Jamaikába, ahol előbb olyan sztárok hangmérnökeként és producereként dolgozott, mint Wyclef Jean, Manu Chao, majd később olyan saját slágerekkel hirdette a rasztafari szemléletet, mint a Herbalist, a Kingston Town vagy a Rastafari Anthem.

Inline image 3

A magyar elektronikus tánczene történetének megkérdőjelezhetetlenül legnagyobb lemezlovasa, Sterbinszky visszatér idén a Félszigetre, hogy ismét felejthetetlen pillanatokkal örvendeztesse meg népes erdélyi rajongótáborát. A közel 20 éve a lemezjátszók mögött álló, 2012-ben a legnépszerűbb magyar DJ-nek megszavazott Julian is visszatér Kolozsvárra, ahol 2008-2012 között minden egyes évben fellépett a Delahoya fesztiválon.

Inline image 4

Kolozsvár legelismertebb metálzenekara, az Altar vadonatúj, Román rapszódia című koncept-műsorával érkezik a Félsziget Fesztivál 2013-as kiadására, amelyre az elektronikus és etno-folk betétetekkel átszőtt rockzene mellé nemzetközi színvonalú, látványos show-t ígérnek.

Inline image 5

GAMBRINUS ROCKS KOLOZSVÁR STAGE

– egy új színpad a Félszigeten

Most már hivatalos: Kolozsvár a Félszigetre költözik! 35 zenekar lép fel a július 18-21. között a kolozsvári Bükkben zajló Félsziget Fesztivál legújabb színpadán, a Gambrinus Rocks Kolozsvár Stage-en!

Naponta 16 órától a félszigetezőknek saját rockhelyszínük lesz, ahol többek között a Luna Amară, a The Amsterdams, a Nişte Băieţiés a Grimus is fellép. Ráadásul a Gambrinusosok a hajnalig tartó bulit is biztosítják a koncertek után. A helyszín teljes programja awww.felsziget.ro oldalon és a rendezvény Facebook-oldalán érhető el.

De a Félsziget nem csak koncerteket és bulikat, hanem rengeteg nap közben zajló programot is jelent – és ez így lesz a Gambrinus Rocks Kolozsvár Stage-nél is, ahol napközben, a koncertek előtt filmvetítések és színházi előadások zajlanak.

Inline image 6

 

 

 

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.