Wednesday, April 24, 2024
spot_img

Latest Posts

A Magyar Jazz Ünnepe 2013

MJU_pressA Magyar Jazz Szövetség a Budapest Jazz Clubbal karöltve idén is megrendezi a Magyar Jazz Ünnepét, melyen a műfaj hazai nagyágyúi mellett a fiatal generáció legtehetségesebb képviselői is bemutatkozhatnak. A jazz zene sokszínűségéhez mérten idén is egymástól merőben különböző stílusú formációk lépnek színpadra.

A fesztivál első  napján az említett fiataloké a főszerep. A lelkes és legalább annyira invenciózus hangvételről a Bartók Béla közép, és Liszt Ferenc felsőfokú intézmények diákjaiból alakult formációk gondoskodnak.

A csütörtöki ráhangolódást követően másnap az előadók és szervezők által egyaránt nagyra tartott szakmai díjak átadása után a nemrégiben elhunyt tanítóra, sokak mesterére, Regős Istvánra emlékezik a Jazz Szövetség elnökségi tagjaiból alakult zenekar. Ezt követően a külföldi sztárzenészekkel is gyakran fellépő Zsári Tamás kvartettjéhez a Modern Art Orchestra művészeti vezetője és elsőszámú trombitása, Fekete-Kovács Kornél csatlakozik. Ugyanezen a napon későbbi, a nap végét tekintve azonban korántsem kései időpontban kezdődik a jazz, RnB és minőségi pop zenében is otthonosan mozgó billentyűs, Balázs József kvintettjének produkciója. A koncertteremben zajló programot, mint minden pénteken és szombaton, ez alkalommal is hajnalig tartó ingyenes Jam Session zárja.

 A szombati nap nyitókoncertjén a sok évtizedes kiküldetésből hazatért vibrafon virtuóz Tommy Víg partnere a népszerű gitáros, Gyárfás István lesz. Az őket követő produkció a vokális jazz rajongóit bírja maradásra, hiszen Vörös Janka hangját hallgatva képtelenség lesz elhagyni a termet. A szombati koncertfolyam ezzel közel sem ér véget.  A hazai jazz élet egyik különleges színfoltja, a minden zenei konvenciót megkerülni képes Bágyi Balázs – P. Szabó Dániel dob-cimbalom duó és vendégük Borbély Mihály szaxofonművész garantálja, hogy a háromnapos fesztivál utolsó előadásáról is teljes elégedettséggel távozzon majd a nagyérdemű.

A BJC azokra is gondol, akik a számos hazai jazz produkció után nemzetközi jazz csemegére vágynak.
Az Alerant Jazz Estek világsztár sorozatának április 4-i vendége Miles Davis, Madonna,Sting és a legendás Weather Report egykori dobosa, az utóbbi években művészi pályáját kizárólag a jazz zenének szentelő Omar Hakim legújabb saját formációja, a The Trio of Oz lesz.

Helyszín: Budapest Jazz Club
Időpont: 2013. március 21-23.
Jegyárak:
csütörtök: 1.200 Ft/800 Ft (diák)
péntek és szombat: 1.800 Ft/1.200 Ft (diák)
háromnapos bérlet: 4.000 Ft/2.500 Ft (diák)

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.