Thursday, September 28, 2023
spot_img

Latest Posts

A Magyar Dal Napján lép fel az Egy Másik Zenekar

 ZenekarA 2012-es Magyar Dal Napján, szeptember 9-én nagyszabású koncerteket tartanak országszerte, így például a budapesti A38 hajón is.

Ezen a koncerten lép fel a 2011-es Emergenza-díjas Egy Másik Zenekar is, mégpedig délután 17.30 – tól, nem is akármilyen társaságban: rajtuk kívül még a Kistehén és az Anti Fitness Club lép fel.

A belépő 590 FT.

További infók itt: http://www.magyardalnapja.hu/programok/budapest-a38-hajo-zeneszoveg-szinpad

Az Egy Másik Zenekar története

2009 májusa volt, amikor a három jó barát – Jenő, Geri és Barna – megalapította a zenekart. Bár elmondásuk szerint akkoriban sokat esett az eső, nekikezdtek saját számokat gyártani. Egy évvel később csatlakozott hozzájuk az építészmérnök-palánta Gyuri és a bostoni Berklee-n végzett Isti. Hogy „az út a fontos, vagy a cél”, már akkor se tudták, azt viszont érezték, hogy egy ütős, női hang tehetné őket teljes egésszé. Így lett 2011-ben a húsz esztendős Gabi is a zenekar tagja és ezzel a lendülettel elnyerték az Emergenza tehetségkutatóján a legjobb magyar zenekarnak járó díjat.  A versenyt követő időszakot teltházas koncertek, nyári fesztiválok, kétszer 30 perc Dallamos Villamos és az elengedhetetlen, verejtékes alkotói munka jellemezte.

  Kitartó és lázas munkájukat siker koronázta, hiszen tehetségükre olyan neves zenész figyelt fel, mint a nagyérdemű Jamie Winchester. Az együttműködés első gyümölcse pedig egy új dal, a „Jó reggelt, Élet!”, amire Magyar Gábor keze által egy szép és igényes videoklip is született.

Hiteles forrásból tudjuk, hogy a zenekar stílusa alternatív, dekadens, pop-rock néhol jazzes elemekkel vegyítve. Szövegeik többségében csókolózás és időjárás jelentés figyelhető meg. A névválasztás történetét illetően pedig a zenekarvezetőt, Bartalos Jenőt, idézem: „Mondhatnánk, hogy sokat gondolkoztunk a nevünkön, de nem lenne igaz. Amikor próbatermet foglaltunk mindig azt kérdezték, hogy „ez most melyik zenekar”? Ez a HR Zenekar? Nem. Ez az Osló? Nem, ez egy másik zenekar. Tudod mit? Írd be hogy az Egy Másik Zenekar. Hát így!”

Íme a klip: http://www.youtube.com/watch?v=NP7JNCApCgw

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.