Friday, September 22, 2023
spot_img

Latest Posts

A Machine Head csütörtökön szétszedte Székesfehérvárt

Fehérvári Zenei Napok fesztiválKiscsillag, EDDA, Kreator: a FEZEN-menü mai főfogásai

A Machine Head nem egyszerűen őrületes show-t csinált csütörtökön a FEZENen, hanem fény- és hangorgiát robbantott. Robb Flynn-ék ritmusát gyorsan felvették a thrashlegenda Fehérváron összegyűlt hívei, akiket a koncert végén rengeteg köszönettel, sőt gitárpengetőkkel halmozott el a zenekar. A FEZEN csütörtökön csaknem teltházzal dübörgött. A Testament és a Sabaton, akárcsak a kaliforniai thrashlegenda, új albumot mutatott be a magyar közönségnek. A nagy magyar kedvencek mellett a Tegyél fel a Nagyszínpadra! verseny helyezettjei is zenéltek a fesztiválozóknak, akikre ma is hatalmas buli vár, hiszen jön a német Kreator, a Kiscsillag, az EDDA Művek és még rengeteg várva-várt zenekar. Aki a helyszínen váltott napijeggyel érkezik a fesztiválra, azt a napijegyhez járó sörbón, és egy gyöngyöző, jéghideg korsó sör várja, hogy a belépés után egyből feloldódhasson a hamisítatlan FEZEN hangulatban.

A kaliforniai Machine Head valószínűleg az év koncertjét adta csütörtökön a FEZENen: közel teltház előtt tépték a húrokat, a közönséget egy emberként mozgatták, és kétszer is visszatértek a színpadra, a visszatapsnak engedve. A koncert után nem csak egy kivételes élménnyel lettek gazdagabbak a fesztiválozók, hanem sokuk MH ereklyékkel, a gitárpengetőkkel tért haza, amiket az új albumot hozó csapat dobált a sorok közé. A FEZEN híresen jó hangosítása a Machine Head hangzással turbózva sokkal több volt, mint koncertélmény, csütörtök este óta nem csak a fülekben, de a FEZENesek ereiben is Machine Head lüktet. A szintén amerikai Testament és a svéd Sabaton is új koronggal érkezett Fehérvárra, és mindkettő hatalmas koncertet adott.

A magyar fellépők sora is impozáns volt: játszott a 30Y, a Lord, a Beatrice, a Subscribe, Péterfy Bori és csapata, a Mystery Gang és még rengeteg, a FEZENeseket alaposan megmozgató zenekar. A fehérvári fesztiválon hagyományos dedikálásokra az InMedio Party Stage előtt a rajongók hosszú sorokban várakoztak. A Sabaton pedig egy 20 fős elkötelezett rajongócsapattal is találkozott még a dedikálás előtt, amelynek tagjai jóféle Fejér megyei pálinkával lepték meg kedvenc zenekarukat. A FEZEN fellépői a buli után egy nadapi rosé-különlegességgel koccinthattak, amelyet a tegnap este sztárjai is névre szóló palackban vehettek át. A csütörtökikoncertek annyira jók voltak, mint amennyire kihagyhatatlanok a FEZEN pénteki és szombati bulijai.

Ma, azaz pénteken a német Kreator teszi majd próbára a fellépésén tombolók hallójáratait. Előttük az Alvin és a Mókusok, a Pokolgép, a Kiscsillag és az EDDA Művek játszik a nagyszínpadon, a többi helyszínen sok más fellépő mellett a Copy Con, a Zagar, a Kowalsky meg a Vega, az Anna and The Barbies, a Road, a Vad Fruttik, a Magashegyi Underground, a HS7, az Akela és a Moby Dick zenéjének örülhetnek a fesztiválozók.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.