Wednesday, December 6, 2023
spot_img

Latest Posts

A LADÁNYBENE 27 BEMUTATJA:

MARLEY 67 – HUNGARIAN TRIBUTE TO BOB MARLEY
2012. FEBRUÁR 10. 20:00 – A38
Ladánybene 27 és barátai:
Fábián Juli
Gregory G.Ras
Mr.Roul NO
Céanne
Doki,
Dubaku
Selecta Áfonya
Belépő: 1.600/1.900 Ft

Reggae körökben a február hónap a világ bármely pontján Bob Marley szellemisége, zenei és társadalmi munkássága előtti tisztelgés jegyében zajlik. Ezen időszakban számos fesztivál és koncert keretében emlékeznek meg minden idők legismertebb reggae zenészéről: felcsendülnek örökbecsű dalai és elhangzanak máig aktuális gondolatai.

A magyar reggae megteremtésében és színvonalas működtetésében kulcsszerepet betöltő Ladánybene 27 zenekar szervezésében február 10-én itthon is ismét részesei lehetünk egy hagyományosnak mondható Bob Marley emlékkoncertnek az A38 állóhajón! Az LB27 sok-sok baráttal, zenésztárssal kiegészülve igazi örömünnepet tart eme jeles alkalomból.
Idén 67 éves lenne a reggae királya…

A Ladánybene 27 tagjai hosszú évek óta igyekeznek az emberek szívében frissen tartani Marley üzenetét, hiszen nagyon fontos, hogy legfőképp az albumain megbúvó kincsek, azok a zenék éljenek tovább, amik a roots reggae kialakulásának kihagyhatatlan alapkövei voltak, és ne csak a rádiók által sokat játszott slágereket ismerje a közönség. Ezen célkitűzést szolgálta az 1996-ban megjelentetett „Bob Marley emlékére” – című LB27 album is, mely lemez megjelenését számtalan fantasztikus LB27-Marley koncert követte, köztük az 1999-es jamaicai közös fellépés a The Wailers-szel, Marley egykori zenekarával! Ezt a célt szolgálják a 2005 óta minden év februárjában megrendezésre kerülő LB27-Marley emlékestek is.

Az idei februári estén a házigazda Ladánybene 27 vendégei a hazai reggae élet meghatározó alakjai lesznek:

Társ zenekarként lép fel a Dubaku, mely a hazai reggae színtér két kiváló zenekarából, az Another Day és a Budapest Riddim Band tagjaiból verbuválódott supergroup. Repertoárjukban számos örökzöld slágere mellett néhány méltatlanul “elfeledett remekmű” is szerepel. Két énekesük, CéAnne és Doki vezényli le az est első felvonását.

A házigazda Ladánybene 27 immár állandósult, fúvósokkal bővült formációban lép fel. A doboknál a Knotty Headz korábbi dobos-énekese, Krecsmáry Zsolt foglal helyet, a vokált az Another Day és T-Rex Riders korábbi frontharcosa, Mr. Roul NO erősíti majd. A koncertet szervező LB27 zenekar számára hatalmas megtiszteltetés, hogy a hazai zenei élet egyik legizgalmasabb hangú és zenei világgal rendelkező fiatal énekesnője, Fábián Juli is elénekel velük két lírai Marley dalt!

Színpadon köszönthetjük továbbá az utóbbi időben az LB27 zenei műhelybe is „bedolgozó”, mérhetetlen energiákkal a reggae gondolatiságát közvetítő Gregory G.Ras-t, a Riddim Colony frontemberét!

Az est folyamán néhány közös dalra CéAnne és Doki is beszáll az LB „gépezetbe”, miként Miksa is fel-feltűnik majd a Dubaku blokkban.

Hatalmas közös zenélés várható ezen az éjszakán!

A koncerten elhangzanak Marley ismert és kevésbé ismert dalai a korai, jamaicai évektől a Tuff Gong-os világhódító időszak végéig, sőt néhány dal erejéig a Marley gyerekek által továbbvitt és továbbgondolt üzenetek is felcsendülnek majd!

A koncertek előtt, után és között is kizárólag Marley-közeli zenék (remix-ek, ritkaságok, zenésztársak muzsikái) szólnak majd a Selecta Áfonya lemezeiről.

„Let’s Get Together, And Feel Allright!”

Az LB27 tavaszi menetrendjének további eseményei:

We Are One (EP) megjelenés 2012. január vége

A Ladánybene 27 zenekar 27-ik születésévét egy három új dalból álló, angol nyelvű EP megjelenésével indítja!

Spring Reggae Jam – 2011. április

A Reggae Camp „kistestvéreként” emlegetett tavaszi reggae találkozó immár tizenegyedik éve hozza közelebb a reggae massive számára a nyarat. Ez a fesztivál sokak számára a túlélést jelenti a Reggae Camp kezdetéig.

Ezekről az eseményekről a közeljövőben szintén beszámolunk majd.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.