Thursday, September 28, 2023
spot_img

Latest Posts

A koncertek mellett lánykérésből van a legtöbb az idei Campuson

A Campus Fesztivál úgy tűnik idén nem csak a jó koncertek, hanem a kapcsolatok fesztiválja is lett. Amíg a 0.napon a Magashegyi Underground koncertjére időzítette esküvői fotózását egy ifjú pár, tegnap a lánykéréseké volt a főszerep, két koncerten is a rögtönzött szertartásé lett a főszerep. Ami pedig a fesztivál látogatószámát illeti már most biztos, hogy miden várakozást felülmúló tömeg szórakozott az első este, teljes fordulatszámon üzemelt a hét programhelyszín.

Az Európai Nyelvek utcájával és a civil szervezetekkel is kezdtek ismerkedni a fesztiválozók. A szervezők bevallása szerint a Játék határokkal nevet viselő sátrat a közösségi játékok népszerűsítésére hozták létre, ahol a szülők előadásokon, koncerteken, kerekasztal-beszélgetéseken és főképp közös játékokon vehetnek részt gyermekeikkel. Az érdeklődés a jópofa fizikusoknál is nagy volt, látványos bemutatóikból kiemelkedik a cseppfolyós nitrogénnel felrobbantott hordó, de ma érdemes benevezni a rendhagyó sörivó versenyre, ahol semmi sem az lesz, aminek látszik, ezúttal a frissítő nedű az ég felé fog folyni.

Az est egyik legsikeresebb produkciója a várakozásoknak megfelelőn Majka-Curtis-BLR nagyzenekari koncertje volt, de a Hősök, vagy a Paddy And The Rats ír punk-rock kocsmazenéjét is teltház kísérte. Péterfy Bori családias hangulatú közönségtalálkozójára is érdemes volt benézni, esti koncertjét, törzsrajongójuk lánykérése tette még színesebbé. A Rézangyal Arénában lépett fel a brit Subways együttes, akinek tagjait a színpadon kívül csendes, nyugodt és jó humorú fiatalokként lehetett megismerni, ellenben a színpadon – talán a zene, talán a közönség hatására – egy igazán vad és magával ragadó koncertet produkáltak. A Quimby ismét „magát adta”, de ezúttal egy kis pikantéria is volt a koncertben: tőlük is egy bátor rajongó kért segítséget, a koncert közben több ezer ember előtt kérte meg szíve választottjának kezét.

A 25 éves, jubileumi életévüket ünneplő Csík Zenekar koncertjének különleges vendége ezúttal Kovács Kati volt. Az énekesnő mindig megtiszteltetésnek érzi a felkérést, elmondása szerint nagyon sok próba és alázatos munka előz meg egy-egy fellépést, kivétel nélkül mindenki lelkiismeretesen próbál, hogy a végén az születhessen meg, amit a Campus fesztivál Nagyszínpadánál is átélhetett a nagyérdemű. Csík János is csak tisztelettel és elismeréssel nyilatkozott a művésznő vendégszerepléséről, úgy gondolja, sikerült megidézniük közösen az elmúlt huszonöt év hangulatát a debreceni színpadon. Folytatás is lesz, ugyanolyan tempóval, szívvel-lélekkel, mint eddig – árulta el Csík János. Sőt, jövő tavasszal új lemez is lesz, ami megint hoz valami mást, valami újat, egyfajta izgalmasságot.

A fesztivál ma is rengeteg szórakozási lehetőséggel várja az érdeklődőket. A Pepsi Nagyszínpadon a Brains indít 17.30-kor, akiket a 10. fennállásukat ünneplő Punnany Massif követ. Közös dalra is számíthatunk tőlük – árulta el Wolfie. A Punnany Massif-nak nem rég jelent meg a negyedik lemezük, ami egy három felvonásos albumsorozat első epizódja. Hogy mikor lesz a folytatás, arra egyelőre még Wolfie sem tudott választ adni. A debreceni közönségnek egy igazi nagyszínpados, interaktív koncerttel készülnek. Ugyanitt, 21.30-tól a Tankcsapdától kapjuk meg a megszokott minőséget és a hazai pályás koncertek extázis hangulatát, Lukács Laciék ígéretükhöz híven biztos, hogy „oda fognak csapni”.

Quimby01-lánykérésAki könnyedebb hangzásvilágra vágyik, a Telekom Terasznál többek között a P.A.S.O., a helyi Skafunderz, a Kiscsillag vagy a Belga dalait dúdolhatja, üvöltheti. Utóbbi talán a fesztivál zöld kabalafiguráját még egy közös duettre is meginvitálja… A Rézangyal Arénában az Ismerős Arcok kifinomult költői dalai csendülnek fel, és jön a tiszteletbeli debreceni csapatnak számító Kowalsky meg a Vega is.

Részletes programok a www.campusfesztival.hu weboldal, a facebook.com/campusfesztival-on, és a fesztivál mobil applikációjában. Töltsd le Te is a mobil alkalmazást…

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.