Saturday, September 23, 2023
spot_img

Latest Posts

A Kobuciban csinálja a fesztivált a Magashegyi Underground

magashegyi_veszprem1Fantasztikus, veszprémi szabadtéri szimfonikus koncertje után visszatér Budapestre a Magashegyi Underground. A zenekar július 20-án, pénteken este az óbudai Kobuci Kertbe varázsolja a nyári fesztiválok hangulatát.

Minden várakozást felülmúlt a Magashegyi Underground egyik legfontosabb nyári fellépésnek fogadtatása a Veszprémi Utcazene Fesztiválon. A zenekar a budapesti Művészetek Palotája után itt adta elő először, ráadásul szabadtéren a legnagyobb slágereit újragondolt formában szimfonikus nagyzenekarral, kórussal és ütősökkel. A csaknem 50 muzsikus különleges koncertjére sok ezren voltak kíváncsiak. A Magashegyi Underground turnébuszának húsz percbe telt átvágni a tömegen a fellépés után, miközben az emberek integettek és bekopogtattak az ablakokon.

– Hihetetlen és nagyon megható volt számunkra ez az óriási lelkesedés és érdeklődés. Ezt a koncertet én is nagyon vártam, de picit féltem is tőle, hiszen nem tudhattuk, hogyan működik majd szabadtéren, fesztiválközegben az alapvetően színházi térre összeállított műsor. A fogadtatás minden várakozásomat felülmúlta. Hullámzott velünk a közönség, és a színpadon is tisztán hallottuk, ahogy velünk énekelnek, pedig majdnem ötvenen zenéltünk egyszerre. Az egész koncertet átjárta a szabadság érzése, ami fantasztikus volt – mondta Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground énekesnője.

A rendhagyó, veszprémi fellépés után a zenekar visszatért Budapestre, és július 20-án, pénteken este 8 órától az óbudai Kobuci Kertben táncoltatja meg az egybegyűlteket.


– A nyári fesztiválok előtt bevonultunk a zenekarral egy klubba, ahol a hangmérnökünk segítségével csiszolgattunk, frissítettünk a dalok hangzásvilágán. Az elmúlt hetekben például a Fishing on Orfűn és az EFOTT-on nagyon sok jó visszajelzéseket kaptunk. Úgy gondoltuk, hogy azok kedvéért, akik idén nem jutottak el egyik nagy rendezvényre sem, azoknak Budapestre varázsoljuk a fesztiválhangulatot. Nagyon szeretjük Óbudát, a Kobuci Kert pedig a rusztikus jellege és az árnyas fái miatt az egyik kedvenc helyünk Budapesten. A péntek esti koncerten játszani fogjuk a legismertebb slágereinket, például a Metróhuzatot, a Szeplős vállat és a Szívtakarítást is, de lesznek ritkábban hallott szerzemények is, a készülő új lemezünkről pedig biztosan felcsendül majd a Rázz fel című dal – tette hozzá Bocskor Bíborka.

Magashegyi Underground: Rázz fel

http://www.youtube.com/watch?v=vlHd2ZWzAds

Részletek:

http://kobuci.hu/hu/program?d=2012-07-20-0

www.facebook.com/magashegyiunderground

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.