Sunday, May 19, 2024
spot_img

Latest Posts

A KFT ismét újít a világhálón

Ismét az elsők között újít technikai téren a KFT, amely 1996-ban a magyar zenekarok közül elsőként jelent meg az interneten; a népszerű csapat honlapját egyetlen központi oldallá alakította, és a közvetlen tartalomszolgáltatást külső site-okra helyezte.
MTI) – Márton András, a zenekar dobosa felidézte: már másfél évtizede olyan weboldallal kísérleteztek, amely animációt is tartalmazott, ami akkor még szokatlan volt Magyarországon. Az 1996-ban indult honlap sikeres próbája az év októberében a Bál az Interneten koncert volt, amelynek során többek között sikerült élőben együtt előadniuk egy dalt a Dublinban tartózkodó Hazel O’Connor énekesnővel.

   
“Az elmúlt időszakban folyamatosan gondolkodtunk azon, milyen módon lehetne alkalmazni az új technológiákat. Az önálló website-tartalom lehet még hasznos, de nagy átfedésben van különböző más, elsősorban közösségi jellegű oldalakra feltett tartalmakkal. Ezért úgy döntöttünk, hogy a www.kft.hu funkcióit tekintve egyetlen központi oldal legyen, amelynek menürendszere kívülre, például a zenekar youtube-os, facebookos, myspace-es és twitteres oldalára mutat. Ezeken pedig azokat a szolgáltatásokat lehet elérni, amelyeket egy hírek- vagy videórovattól elvár az ember” – fejtette ki Márton András.
   
Megjegyezte, hogy a közösségi fórumokon, például egymás közti ajánlókon keresztül azok is találkoznak az anyagaikkal, akik egyébként nem feltétlenül kattintanának a KFT oldalára. A zenész elmondta, hogy a kapcsolódó külső site-okat mind látványukban, mind tartalmukban folyamatosan bővítik és fejlesztik a közeljövőben.
   
A KFT-t mindig is foglalkoztatták a technikai újítások. Már 1984-ben, a Bál az Operában című lemez borítójára írtak egy Spektrum személyi számítógépen futtatható játékos programot, a 2003-ban megjelent Higiénikus ember című lemez ősbemutatója – egy Ukrajnában található 70 méter átmérőjű csillagászati antenna segítségével – a világűrben volt, a KFT zenekar nevét dvd-n a Mars bolygóra is eljuttatták, az együttes két tagja által is erősített és elektronikus kortárs zenét játszó Sc.Art formáció pedig kozmikus eredetű hangokra építi műsorát.
   
A KFT egyébként a tervek szerint a közeljövőben több akusztikus koncertet ad; az első ilyen fellépés egy hónappal ezelőtt a Pannonhalmi Apátság borpincészetében volt. Az akusztikus hangszerekre átírt dalok előadása mellett a tagok (Márton András mellett Bornai Tibor billentyűs-énekes, Laár András gitáros-énekes és II. Lengyelfi Miklós basszusgitáros) beszélgetnek a közönséggel és régi történeteket idéznek fel a zenekar életéből. Az akusztikus felvételek valószínűleg cd-n is megjelennek majd, egy részük várhatóan hamarosan ingyenesen letölthető lesz a kapcsolódó közösségi site-ok valamelyikén.
   
Az együttes a tervek szerint jövőre, a megalakulás 30. évfordulóján jelentkezik új anyaggal.
kultura.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.