Tuesday, April 16, 2024
spot_img

Latest Posts

A Kerekes Band cseh és lengyel fesztiválon lép fel

kerekesCsütörtökön Csehországban, pénteken Lengyelországban lép fel egy-egy rangos fesztiválon a hazai világzenei színtér népszerű formációja, a Kerekes Band, mindkét rendezvényen egyedüli magyar előadóként.

    A csapat csütörtökön Hradec Kralovéban a Rock For People Festival YouTube színpadán 15 órakor játszik, egy nappal később a gdanski Open’er Festival-on főműsoridőben, 19.30 órakor a Talents (Tehetségek) színpadon zenél – közölte a Petőfi Rádió szerdán az MTI-vel.
A saját meghatározása szerint “hasító etno-funkot, felszabadító csángó boogie-t, nagy terpeszes rock’n’rollt” játszó Kerekes Band képviselte a VOLTfolió- és SuperBrands-díjas Petőfi Rádiót januárban a groningeni EuroSonic-Noorderslag fesztiválon, amelyen az Intim Torna Illegál is részt vett. A EuroSonic az egyik legnagyobb európai szakmai fesztivál, amely új tehetségeket mutat be és zenei konferenciákat kínál mintegy háromezer szakember részvételével.
A Kerekes Band a fesztiválon elért siker hatására, valamint a CEETEP (Central and Eastern European Talent Exchange Program) jelölésének köszönhetően kapott most meghívást a legrangosabb cseh és lengyel fesztiválra, hogy egy-egy órás koncerten népszerűsítse a csángó-boogie-t és elvigye a One More Drink, Lacikám szlogenjét a Kárpátokon túl is – szerepel a kommünikében.
A Kerekes Band 2003-ig autentikus népzenét játszott, azóta muzsikájukat a rockzenét idéző dobbal és basszussal is kísérik, és funkos, modern elektronikus hangzással színesítik a koboz és a furulya hangját. Az új irányt megörökítő album, a 2006-os Pimasz nem csak Magyarországon lett sikeres aranylemezként, a nemzetközi kritika is felfigyelt rá: a Songlines című tekintélyes szaklap az év legjobb világzenei albumai közé választotta.
A zenekar legutóbbi lemeze, a 2011-ben megjelent What The Folk!? idén Fonogram-díjat kapott az év hazai nép- vagy világzenei albumaként. A Kerekes Bandben Fehér Zsombor furulyán, Fehér Viktor dobon, Csarnó Ákos brácsán, Námor Csaba kobozon, Kónya Csaba pedig basszusgitáron játszik.

MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.