Wednesday, November 29, 2023
spot_img

Latest Posts

A jazztrombitás Koós-Hutás Áron debütáló dala a Nemzetközi Jazz Napon

A Nemzetközi Jazz Napon debütált a fiatal jazztrombitás Koós-Hutás Áron vadonatúj produkciója.

Koós-Hutás Áron neve sokak számára már más produkciókból is ismerős lehet.

Koós-Hutás Áron
Koós-Hutás Áron

Napjaink egyik legkeresettebb fiatal trombitása 2008-ban megnyerte a Tomsits Rudolf Jazz Trombita Tehetségkutató Versenyét. A legismertebb magyar előadók mellett az évek során lehetősége volt már több, nemzetközileg is ismert művésszel dolgozni és egy színpadra állni, beleértve többek között Brian Culbertson-t, Tony Lakatost, Erik Truffaz-t, Tommy Víg-et, Gerard Presencer-t. 2014-ben hazánkat képviselte az I. világháború 100. évfordulójára létrehozott nemzetközi nagyszabású kezdeményezésben, melyre a híres olasz jazztrombitás, Paolo Fresu kérte fel.

Különböző zenei stílusokban való jelenléte sokszínű, nyitott személyiségét mutatja, azonban az irányzatok, melyekben zeneileg igazán ki tud teljesedni, az a most elkészült lemezanyagában mutatkozik meg.

A bemutatkozó album, mely az E.T. Project nevet viseli, dalai igazi különlegességét az egyedülálló elektronikus, kozmikus hangszínekkel való fűszerezettség adja.

Már maga az album címe utal az egyedi hangzásvilágra, s előre mutat a produkció köré épülő arculatra. Az album dalai egy univerzális filozófián alapuló történetet mondanak el, s teszik ezzel is izgalmassá a zenei élményt a hallgatók számára.

Zenésztársait körültekintően válogatta maga mellé, akikkel tavaly a Casablanca-i Jazzablanca Festival-on olyan neves előadók mellett léphettek színpadra, mint Joss Stone, az Electro Deluxe, Stacey Kent. A szakma kiválóságai alkotják zenekarát: szerzőtársa, s a zenekar billentyűse Milosevits Mirkó Milán, basszusgitáron Kolta Gergely kíséri, az egyedi hangzást adó ewin-n Zana Zoltán, a dobokon Oláh Gábor, a vokális, rap vonalat az underground körökben igazán ismert Zeek viszi. Az E.T. Project album egy dalában különleges közreműködőként hallható a fantasztikus Sena is, illetve a nótákat összekapcsoló történet Farkas Olga tolmácsolja a lemezen.

Az első dalt, mely a Moog Morning nevet viseli, egy online dalpremier formájában hallhatta tegnap először a nagyközönség a colorcam.blog.hu oldalon:

https://www.youtube.com/watch?v=BIdUUAdQuAk

www.aronkooshutas.com

www.facebook.com/kooshutasarontrumpet

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.