Saturday, July 13, 2024
spot_img

Latest Posts

A Gelka az elsők között a Soulseduction listáján

Lee Everton – So Proud of You című számához készült Gelka-remix a 2009-es top 100 eladási rangsorában a 15. helyet csípte meg Soulseduction, a világ egyik legnépszerűbb online lemezboltjának listáján.
A remix megjelenési felülete már önmagában is izgalomra ad okot, hiszen a legendás Stereo Deluxe kiadó Coming Home nevet viselő válogatás sorozatán tűnt fel a múlt évben. A mixet egyébként kiadófőnökük, Nightmares On Wax követte el, ezért könnyű kitalálni, hogy hip-hop és dancehall együtt játszik a legszebb downtempo elektronikával ezen a lemezen.
A szigorúan eladások alapján kialakított 100-as listán a szám 15. lett, de maga a lemez, a Coming Home pedig a dobogó harmadik fokát is elérte, ami – mint nemzetközi adat – felett nem lehet elsiklani.
Lee Everton egy német, ős reggae sztár, hosszú évek óta dancehall-ra és reggae-re szakosodott zenékkel tömi a kölni Rootdown Records-ot, aminek egyik fő előadójaként lehet rá nézni. A So Proud of You-hoz készült Gelka-remix még a tavalyi év elején készült. Érdekes vele kapcsolatban az, hogy mikor megkapták a sávokat, többé nem is foglalkoztak velük ilyen mód, hanem az egész számot egy masszaként kezelték, és a szokásos eljárásoktól eltérően egész részleteket mintáztak ki az eredeti számból és azokból legóztak össze egy teljesen új dallamot.
A Gelkára már az első lemezén is jellemzőek voltak a játékos megoldások, elég csak a meghökkentő szám-lezárásokra gondolni, vagy hogy képesek voltak felvenni hosszú percekig egy horkoló barátjukat, hogy megelevenítsék a teáskanna álmát. A budapesti duó már dolgozik második lemezén, de addig is állandó szereplői stílusok válogatáslemezeinek.
 
est.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.