Thursday, September 28, 2023
spot_img

Latest Posts

A Félsziget 2013 első fellépői: a Kaiser Chiefs és az Ska-P

A Félsziget Fesztivál tizenegyedik kiadásának vendége lesz az egyik legjobb brit koncertzenekar, a Kaiser Chiefs. A leedsi csapat, amelynek nevéhez tucatnyi közismert sláger fűződik – köztük a 2007-es év legnépszerűbb nemzetközi sikerdalának számító Ruby – a július 18-21. között zajló fesztivál első napjának lesz a főzenekara. Az ötösfogat dalai arra voltak kitalálva, hogy stadionokban és fesztiválokon tízezrek énekelhessék velük első hallásra megjegyezhető refrénjeiket, az örökmozgó Ricky Wilson frontember pedig a szakma egyik legjobbja, ami a tömeg szórakoztatását illeti. A Kaiser Chiefs tavaly jelentette meg Best of lemezét, így valódi slágerparádéra számíthatnak a félszigetezők.

Az idéntől Kolozsváron, a Gorbó völgyében zajló fesztiválra visszatér Európa legnépszerűbb ska csapata. Emlékezetes és elsöprő erejű 2010-es fellépésük után a baszk Ska-P tagjai ismtét a Félszigetre jönnek, hogy elmagyarázzák dalaikban, mi is a baj a világgal. Madrid munkásnegyedének szószólói sosem tettek lakatot szájukra, és már közel húsz éve kritizálják a rendszert – és hogy a nyelvet nem értők se maradjanak buták, a színpadon jelmezekbe bújva adják elő mondandójukat, amelyre, úgy tűnik, vevő a közönségük, hiszen Spanyolország mellett egész Európában és Latin-Amerikában is a műfaj legnépszerűbb előadóinak számítanak. Július 20-án a Félszigeten gyakorolnak rendszerkritikát!

Először látogat Romániába a liquid drum and bass elsőszámú  brit képviselője, Utah Jazz. Luke Wilson eddigi három lemezével (It`s a Jazz Thing, Vintage, Groove Therapy) bizonyította, hogy a műfaj azon kevés producere közé tartozik, akinek minden egyes kiadványára oda kell figyelni, DJ-ként pedig páratlan érzéke van a partihangulat megteremtésére. Hogy még jobb legyen, július 18-i félszigetes fellépésére Stamina MC is elkíséri a funk-alkimistát.

Szintén először teszi tiszteletét az országban az olasz electroswing friss reménysége, a The Sweet Life Society. A két bohém producer, Gabriele Concas és Matteo Marini július 19-én adja elő dalait egy eklektikus formációval, amelynek tagjai gondoskodnak róla, hogy a hangzás az énektől a scratchingig, a gitártól a trombitáig, a szaxofonig és a klarinétig élő és utánozhatatlan (és nem utolsó sorban táncolható) legyen.

[youtube width=”500″ height=”300″]qObzgUfCl28[/youtube]

A Félsziget Fesztiválra hétfőtől beindul a jegyárusítás is az eventim.roeventim.hu és eventim.de oldalakon, illetve az Eventim jegyterjesztő hálózatában. Újdonság, hogy idénkétféle bérlet kerül forgalomba: hazamenős és ottalvós – az utóbbi biztosít hozzáférést a sátortábor szolgáltatásaihoz. A hazamenős bérletek június 14-ig 150, ezt követően július 17-ig 180, a helyszínen pedig 210 lejbe kerülnek, míg az ottalvós bérletek 180, 210 illetve 240 lejért szerezhetőek be. A napijegyek június 14-ig 50, ezt követően 70, a helyszínen pedig 90 lejes árban lesznek beszerezhetőek.

A Félsziget Fesztivál idéntől Kolozsváron, a monostori végállomástól két kilométernyire található  Gorbó völgye 11 hektáros területén zajlik július 18-21. között.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.