Friday, June 14, 2024
spot_img

Latest Posts

A Facebook letiltotta a legendás Nirvana-borítót

Nevermind borítóját eltávolították a rendszerből, mert az sérti a Facebook szabályzatát. A poptörténelem egyik legfontosabb lemezének idén van a húszéves jubileuma.

Nevermind borítója ma már ikonikus fotónak számít, mindenki ismeri, a Facebooknál mégis kiverte a biztosítékot, pedig a fotót a Nirvana hivatalos Facebook-oldalára töltötték fel, vagyis a szerzői jogok nem sérültek. A Facebooknál azzal indokolták a tiltást, hogy a kép sérti a felhasználási feltételekben foglaltak, az oldalra ugyanis nem lehet olyan fotókat feltölteni, amelyek személyeket, vagy csoportokat támadnak, meztelenséget, droghasználatot, erőszakot ábrázolnak. Mint ismert, a fotón egy meztelen kisbaba úszik a víz alatt egy dollárbankó után.
A Nirvana-borítót azért helyezték el az oldalra, mert ezzel reklámozták (volna) a Nevermind szeptemberi újrakiadását. A 2CD-s deluxe verzió az eredeti számok újramaszterelt változata mellett B-oldalas felvételeket tartalmaz majd, míg a 4 CD-s és egy DVD-s super deluxe kiadás fentieken felül egy korábban kiadatlan 1991-es kocert anyagát (CD-n és DVD-n is), illetve a szintén még kiadatlan “The Devonshire Mixes” elnevezésű anyagot, amely a Neverminddalainak Butch Vig által kevert eredeti verzióját tartalmazza (később nem ez jelent meg, mert a keverést Andy Wallace újra elvégezte, és az ő verziója lett a nyerő).

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.