Sunday, November 27, 2022
spot_img

Latest Posts

A Dire Straits slágereit hozzák a Félszigetre a zenekar volt tagjai, The Straits néven!

The-Straits1A Félsziget közönsége augusztus 23-án együtt énekelheti a Dire Straits slágereit a nagyszínpad főműsoridős zenekarával, a The Straits-szel!

A Dire Straits volt tagjai a zenekar legnagyobb slágereivel érkeznek a Félszigetre, The Straits néven! A Royal Albert Hallban tartott, hatalmas sikerű koncertjük után a Dire Straits egykori tagjai, Alan Clark és Chris White úgy döntöttek, hogy turnézni indulnak a világ élvonalába tartozó zenésztársaikkal. Az angliai fellépéseket európai állomások és egy Abu Dhabi-i kitérő követte, és a rég nem hallott Dire Straits-slágereket játszó zenekart mindenhol kitörő lelkesedéssel fogadták. A klasszikus Dire Straits egyedi hangzása – így jellemezte a koncertjüket a Daily Express.

Alan Clark 1980-ban, a zenekar első billentyűseként csatlakozott a Dire Straits-hez, és oroszlánrészt vállalt a csapat felemelkedésében – ez abból is látszik, hogy a többiek a Dire Straits nem hivatalos zenei rendezőjeként tekintettek rá. A zenekar mellett olyan előadókkal zenélt, mint Eric Clapton, Bob Dylan, Tina Turner vagy a Bee Gees.

A Dire Straits szaxofonosa, Chris White a zenekar felbomlása után is együtt dolgozott Mark Knopflerrel, de Paul McCartney, Ray Charles, Joe Cocker és Robbie Williams is igénybe vette karakteres játékát.

A mozambiki származású Terence Reis énekes gitárjátéka és orgánuma egyaránt ideálissá tette a The Straits frontemberi szerepének betöltésére, míg a dobok mögött a Tom Petty and the Heartbreakers dobosa, Steve Ferrone foglal helyet.

Adam Phillips gitáros korábbi együttműködéseinek listája magáért beszél: Cher, Tina Turner, Lionel Richie, Richard Ashcroft, Enrique Iglesias. Mick Feat basszerről ugyanez mondható el, hiszen Mark Knopfler, Art Garfunkel, Van Morrison és David Gilmour is szerepel azok listáján, akikkel együtt dolgozott. A csapat legfiatalabb tagja a 24 éves multiinstrumentalista Jamie Squire.

A Félsziget újabb hazai és magyarországi előadók érkezését is bejelentette. Pénteken, augusztus 24-én a Freedom Music Arénában lép fel Subotage, szombaton ugyanitt Beatman &Ludmilla és Karányi lép fel, míg vasárnap, ATB után Bárány Attila zárja a helyszín programját.

A Ciuc Music Live Stage szombaton a román underground hip-hop legnépszerűbb neveit vonultatja fel: a Facem Records Crew tagjait (CTC, Cedry2k, Carbon). Szintén ezen a napon lép fel a Besh o droM. Vasárnap a Shukar Collective lép fel ugyanezen a helyszínen.

A nagyszínpad is újabb előadóval gazdagodik: a méltán népszerű Subscribe ismét a fesztivál vendége lesz vasárnap, augusztus 26-án.

A Félsziget Fesztivál augusztus 23-26. között zajló tizedik kiadásának fellépői között szerepel a Children of Bodom, ATB, Netsky, a Dirtyphonics, a New Model Army, a Babylon Circus, a Rotfront és a N.O.H.A. is. A rendezvény támogatói a Ciuc, a Borsec, az Orange, a Pepsi, a MOL és a Rock FM.

A rendezvénnyel kapcsolatos friss információk megtalálhatóak a www.felsziget.ro oldalon illetve a Félsziget hivatalos Facebook-oldalán.

A Félszigetre augusztus elsejéig kedvezményes 100 lejes áron lehet négynapos bérletet, és 40 lejes áron napijegyet vásárolni. Augusztus 2-től a bérletek 150, a napijegyek 60 lejbe kerülnek. A jegyeket az Eventim jegyterjesztő hálózatában, a www.eventim.ro oldalon, illetve a fesztivál honlapján feltüntetett alternatív jegyterjesztő helyeken lehet beszerezni.

 

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.