Wednesday, November 29, 2023
spot_img

Latest Posts

A Deep Purple és a Chicago is bekerült a rockhírességek közé

– Az NWA kaliforniai rapbanda, a Deep Purple és a Chicago együttes is bekerült a Rock and Roll Hírességinek Csarnokába.

    A 2016-os beiktatottak között szerepel a Cheap Trick és Steve Miller is.
_87255795_halloffameAz öt új tagot a rajongók, valamint a Rock and Roll Hírességek Csarnoka Alapítvány nyolcszáz szavazója választotta ki. Az ünnepélyes beiktatásra áprilisban kerül sor New Yorkban – ismertette a BBC News csütörtökön.
A csarnokba olyan zenészeket, együtteseket lehet beiktatni, akiknek vagy amelyeknek első száma vagy albuma legalább 25 éve jelent meg.
Az idei jelöltek között szerepelt Janet Jackson, a Nine Inch Nails és a The Smiths is, a Chic együttes pedig tizedszer várt a sorára, de megint nem került be.
Az öt rapper alkotta NWA együttest – amelyről Straight Outta Compton címmel film is született idén – negyedszer jelölték, és ezúttal bekerültek a csarnok tagjai közé. A Dr. Dre és Ice Cube irányította banda a nyolcvanas években hozott új színt a zenei életbe. Több mint százmillió albumuk kelt el.
Az 1968-ban Angliában alakult Deep Purple metálbanda harmadjára került be a csarnokba. A szervezők maguk is elismerték, hogy a Deep Purple fájón hiányzott eddig a csarnok névsorából, hiszen a már korábban beiktatott Led Zeppelinnel és Black Sabbath együttessel így már együtt van a “szentháromság”.
A hetvenes évek rockbandája, a Peter Certera vezette Chicago beiktatása szintén nagyon régen esedékes volt már. Az együttes dzsesszt és a rockot ötvöző sikerszámai közé tartozott a 25 or 6 to 4 vagy az If You Leave Me Now című romantikus ballada is. “A Chicago öröksége megkérdőjelezhetetlen” – fogalmaztak a szervezők.
A bluestól a popig számos műfajban elismert énekes, Steve Miller és a hetvenes években befutott rockegyüttes, a Cheap Trick először voltak a jelöltek között, és rögtön a beiktatandók közé kerültek.
http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-35119852

MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.