Tuesday, April 16, 2024
spot_img

Latest Posts

A Dal – A Muzikfabrik nyerte az online akusztik szavazást

A Muzikfabrik nyerte az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyéhez, A Dalhoz kapcsolódó internetes szavazást. A voksokat a számok akusztikus verzióira lehetett leadni.

    A Dal hivatalos oldalán kedden éjfélkor lezárult online szavazást a Muzikfabrik This Is My Life című dalának akusztikus változata 2670 like-kal nyerte, megelőzve Pál Dénest, aki a Brave New Worlddel 2309 like-ot kapott. Vastag Tamás Állj meg világ! című dalának akusztikus előadása 1947 like-kal harmadik lett.
A nézők a neten külön, a műsortól függetlenül szavazhattak A Dal elődöntőjébe jutott 30 szám Petőfi Rádióban készült akusztikus verzióira. Az online voksolás nyertese, a Muzikfabrik egy 52 perces akusztikus koncertlehetőséget kap, amelyet rögzít és műsorra tűz a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). A Muzikfabrik emellett – mint a legtöbb like-ot kapott produkció, amely nem jutott be A Dal február 22-i döntőjébe – szombaton az M1 és a Duna World csatornán élőben látható showműsorban előadhatja a This Is My Life akusztikus verzióját.
A 2006 óta létező soproni Muzikfabrik tagjai – Andy Sole (Rozmann András), Jetro (Sinka Szilárd) és C.Molle (Sövegjártó László) – a magyar house színtéren ismertté vált producerek és zenészek, A Dalban hozzájuk csatlakozott Giczi Kurt, Makk Szabolcs, valamint Hegyi Ákos énekes. A This Is My Life eredeti változata A Dal második középdöntőjéből nem került be a most szombati fináléba.
A Petőfi Rádióban akusztikus formában bemutatott dalokról videofelvétel készült, ezeket A Dal hivatalos oldalán (adal2014.hu “akusztik szavazás/Vote online” rovat) lehetett megtekinteni. Minden elődöntős héten az aktuális dalokra lehetett szavazni egy héten keresztül, majd egy elődöntőből hat versenydal és előadóik jutottak tovább A Dal online akusztik szavazás döntőjébe. A döntő kedden éjfélkor zárult, a fináléban a 18 versenydalra lehetett szavazni.

MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.