Monday, July 22, 2024
spot_img

Latest Posts

A Collective Art bemutatja: Beatrice ’78-88

A hazai rockrajongók régi vágya teljesül most, amikor több mint két  évtizednyi várakozás után végre piacra kerül a Nagy Feró  nevével fémjelzett Beatrice pályafutásának egyik legnépszerűbb albuma, a Beatrice ’78- 88 című dupla nagylemez. A kultikus anyag korszerűsített hangzással, vizuális extrákkal érkezik, albumidéző speciális felállású klubkoncert december elején lesz.
A rendszerváltás előszeleként is felfogható az a kiadvány, ami a maga idejében az első  magánkiadásban megjelent hanganyagok közé sorol a hazai szaksajtó.
Az 1987-ben újjáalakult Beatrice a Ring kiadó segítségével adta ki bemutatkozó lemezét bakeliten és kazettán, ami a rendszerváltás utáni években gyakorlatilag teljesen eltűnt a piacról. Húsz év után, a Collective Art kiadó gondozásában most, már az albumot megillető formában, digitálisan renoválva, dalszövegekkel, fotókkal, dupla CD-n beszerezhető.

A kiadvány első korongja az 1978-ban megírt, és az akkori teljhatalmú hanglemezgyár által betiltott album teljes zenei hanganyagát tartalmazza olyan nagy klasszikusokkal, mint a Nagyvárosi farkas, Jerikó, vagy éppen az Angyalföld, vagy a Nem kell.
A második lemezen olyan, a rendszerváltás küszöbén álló Magyarország hangulatát tükröző dalok hallhatók, mint a Kétezredik év felé, az Operettország, a József Attilának ajánlott Születésnapodra, vagy a szovjet hadsereg kivonulására célozgató Azok a boldog, szép napok.
Hogyan emlékszik vissza erre az időszakra a „Nemzet Csótánya”?
– „Mennyi minden rossz jut az eszembe abból az időből!
Akkor most mi legyen? Panaszáradat, vagy dicsőséges bevonulás a rocktörténelembe?
Valószínűleg egyik sem …”
Akit érdekel a teljes válasz, az látogasson el 2011 12. 07.-én a városligeti PeCsa Caféba, ahol a Beatrice az egykori gitáros zeneszerzővel, Lugosi Lászlóval kiegészülve idézi fel a legendás albumot, a koncert előtt dedikálással, és beszélgetéssel Nagy Feróval a lemezről, és az akkori időkről.
 
‘78
1. Jerikó
2. Viszlát!
3. Nagyvárosi farkas
4. Térden állva
5. Angyalföld
6. Nem kell
7. Kifakult sztár
8. Motorizált nemzedék
9. Kislány boogie
10. Üzenetek I.
11. Meditáció
‘88
1. Ez csak Rock ’n’ Roll
2. Azok a boldog, szép napok
3. Túl késő már
4. Operettország
5. A kétezredik év felé
6. Születésnapodra
(József Attilának)
7. Hahó-Tahó
8. Altatás
9. Fönn Tarnicán
10. Mostanában

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.