Saturday, May 18, 2024
spot_img

Latest Posts

A Budapest Bár koncertje a Magyar Hospice Alapítványt segíti

Jótékonysági koncertet ad október 27-én a Budapest Bár a Művészetek Palotájában Budapesten, a bevétellel a Magyar Hospice Alapítványt támogatják.
Mindenki, aki jegyet vásárol, egy szenvedő beteg egyheti otthon ápolását teszi lehetővé – közölte az idén 20 éves alapítvány az MTI-vel. A palliatív, azaz fájdalomcsillapító egészségügyi hospice szolgáltatás iránt egyre nagyobb a társadalom igénye. Egy idén végzett reprezentatív kutatás szerint a társadalom kétharmada, – ha gyógyíthatatlan betegségben szenvedne – élete utolsó szakaszát otthonában, a szerettei között szeretné eltölteni. A hospice ismertségének növelését szolgálja – az egészségügyi szakmai program mellett – a  2007 óta működő Nárcisz program is. A tavasszal országszerte megrendezett Nárcisz futással és az őszi közös nárciszültetési akciókkal ezrek figyelme fordul a palliatív kezelés fontosságára. Külön pedagógiai program foglalkozik a fiatalok érdeklődésének felkeltésével az emberi méltóság, a szolidaritás ügye iránt. A hospice-munkát több mint 100 képzett önkéntes segíti, 2010-ben az Év önkéntese díjat is a Hospice Alapítvány önkéntes munkatársa kapta.
A Budapest Bár Hoppá! című lemezéhez kapcsolódva, annak zenei anyagára építve új koncertszínházi előadást hozott létre, melynek rendezője és tervezője Pál Kálmán. A színpadon fiktív budapesti tér épül fel a hatvanas évekből, ahol a piacos árusok bódéi mellett balról egy vendéglő kerthelyisége látszik. A zenészek és énekesek a piactér furcsa figuráit, árusait, vendégeit személyesítik meg: az énekesekből kolbászsütő, vendéglőtulajdonos, messziről érkezett vidéki vendég válik. A “talpalávalót” Farkas Róbert és zenekara húzza, míg a végső jelenetben megnyílik a Pokolbár kapuja és táncba torkollik a piactéri nap.
MTI

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.