Sunday, June 16, 2024
spot_img

Latest Posts

A BlackBirds Beatles Emlékzenekar ismét Liverpoolban

A BlackBirds Beatles emlékzenekar lassan 11 éve szerves része a magyar és a nemzetközi zenei piacnak. A világ élvonalába tartozó csapat 2004-ben valószínűleg még nem is gondolta, hogy ennyi időn keresztül – mára már hivatásukként -, adhatják elő a Beatles legendás dalait. Már negyedszer turnézik a kultikus zenekar szülőhazájában, Angliában.

Az ez évi látogatás egyik különlegessége, hogy míg a BlackBirds Liverpoolban eddig „csak” a Beatles Fesztivál keretein belül lépett fel a (magyar zenekarként elsőként, három alkalommal), most a srácok egy egész estés bulit csaphatnak a szintén kultikus Cavern Clubban. Ez volt az a helyszín ahol a Beatles megalapozta a sikereit és a ’60-as évek elején közel 300 koncertet adott.blackbirds_01

A zenekar egyik elképzelése, hogy felidézze a Beatles koncertek hangulatát és természetesen megidézze a korszak szellemét is. Az eredeti hangszerek (Epiphone és Fender gitárok, Höfner basszusgitár, a Ludwig dobfelszerelés) és a régi, csöves Fender és VOX erősítők nyújtják a hiteles megszólaláshoz szükséges alapot. Emellett természetesen elengedhetetlen a korhű megjelenés, amivel megtisztelik a Beatles szellemét.

A BlackBirds így nyilatkozott a fellépéseikről:

Szerencsére a Beatles életműve slágerekben és különlegességekben is bővelkedik. Így össze tudunk állítani ütős, mai napig ismert dalokból, slágerekből álló műsort, vagy, ha úgy van kedvünk, valamilyen koncepció mentén, olyan koncertanyagot, ami tele van érdekes, kevésbé ismert, ám annál jobb dalokkal.”

A Beatles rajongók fő zarándokhelyének tartott klubban 2015. október 27-én játszanak a magyar fiúk egy pszichedelikus Beatles-estet, tele ritka és nehéz dalokkal. Két nappal később pedig egy menő londoni klubban játsszák el a „Best Of Beatles” műsorukat. Angliai magyaroknak és Beatles fanoknak nem kérdés, hogy hol a helye azokon a napokon!

Emellett, ha valaki netán épp Angliában járna, és szívesen megnézné a fiúk fellépését, azoknak jó hír, hogy a liverpooli fellépés ingyenes lesz!

A Beatles-t imádni minden esetben kötelező és hát a BlackBirds hamarosan itthon is fellép!

http://www.blackbirds.hu/

https://www.facebook.com/blackbirds.hu

https://www.youtube.com/user/TheBlackBirdsVIDEO

https://www.facebook.com/pressoneofficial

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.