Tuesday, April 16, 2024
spot_img

Latest Posts

50 ezren az 50 éves Omega koncertjén

Ötvenezer ember ünnepelte a 21. Szent György Napokat, és a Szabadság-téri A színpadon fellépő 50 éves Omega együttest. Ahogyan az a szülinapi bulikon lenni szokott, itt is volt ajándékozás és torta: a Diószegi Pékség jóvoltából egy 50 kilós tortát kaptak az Omega tagjai.
Az izgatott és türelmetlen tömeg már a tombolahúzásra begyűlt a térre, Omegás zászlókat lobogtatva skandálták az együttes nevét. A legendás együttest Antal Árpád András polgármester konferálta fel, örömét fejezte ki, hogy a városnapok alkalmából több mint 250 eseménnyel kedveskedhettek a hatalmas létszámú közönségnek. A 21. Szent György Napokat a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális és Ifjúsági Fővárosa rendezvénysorozat keretében szervezték meg, amely alátámasztja azt, hogy Sepsiszentgyörgy a megye legdinamikusabban fejlődő városa.
Percek múlva a Pro Urbe- és Liszt Ferenc-díjas Omega vette át a színpadot, a közismert Petróleum lámpa című dallal indították koncertjüket. A magyar könnyűzene történetében több tekintetből is úttörőnek számító és megújuló együttes a beat, hard rock és space rock korszakokból egyaránt énekelt számokat. Többek közt elhangzott az Addig élj, 10 000 lépés, Őrültek órája, Ezüst eső, Napot hoztam csillagot, Nem tudom a neved, Gammapolisz, Nyári éjek asszonya, Babylon című számok is. A közönség az összes dalt együtt énekelte a zenekarral, a visszahívásban hangzott el a közkedvelt Léna is. Az Omega koncertje a több évtizedes slágerek mellett világszínvonalú fény- és hangtechnikával, valamint egyedülálló lézershow-al társult.
A koncert végén Antal Árpád András polgármester felköszöntötte az együttes tagjait, majd születésnapi ajándékként átadta a város zászlaját, az együttes tagjairól készült karikatúrákat, és egy 50 kilós tortát, amelyen rovásírással az Omega név szerepelt.
A közönség nem bírt elszakadni az együttestől, zárásként hangzott el a legnagyobb Omega sláger, a Gyöngyhajú lány. A kezdő akkordoknál lekapcsolódtak a park fényei és a tűzijáték szikrázó fényei világította meg az éneklő arcokat. A fantasztikus koncertet az Omega a Régi csibészek című dallal zárta.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.