Wednesday, April 24, 2024
spot_img

Latest Posts

40 éves a Lord – jubileumi koncert ajándék albummal

lord_szinpadonSzeptember 15-én egy 40 éves legendát köszönthetünk a Pecsában: ezen a szombaton ünnepli fennállásának kerek évfordulóját a Lord. A már megszokott helyről jelentkező koncert ezúttal az alkalomhoz igazított, átfogó bestof műsort ígér majd, ahol az életmű összes nagy slágere terítékre kerül. Sőt, a látogatók meghallgathatják a Sipőcz Rock Band ős-Lord dalokat is tartalmazó műsorát is, továbbá minden jegytulajdonos ajándékba kapja a Lord legelső, Big City Lights című lemezét. Szóljon a Lord!

1972-ben, Szombathelyen indult a Lord története. Az első évek nem hoztak gyors sikert, így az első album megjelenésre egészen 1985-ig kellett várni, és a Big City Lights ekkor is csak pár száz példányban jelent meg. Ez – vagyis az egykori TTT-kultúrpolitika közül a „tűrt” fakkba való tartozás – azonban koránt sem jelentette, hogy a Lord tevékenységét érdektelenség övezte volna. Éppen ellenkezőleg: a zenekar himnuszának tekinthetőVándor című dal már 1980-ban megszületett, 1986-ban pedig már az MTK stadionban hergelték a tömeget Rod Stewart koncertje előtt. Ebben az időszakban stabilizálódott a zenekar azon felállása, mely a mai napon is működik: Pohl Mihály énekel, Erős Attila gitározik, Gidófalvy Attila billentyűs hangszereken játszik, Gyurik Lajos dobol.

A rendszerváltás előtti időszak, és az akkor kiadott három album a Lord egyik legsikeresebb korszaka lett: a ’88-as Szemedben csillagok, a ’89-es Ragadozók és a ’90-es Lord 3 lemezek máig szerepelnek a koncertek műsorán. A számos tagcserével tarkított ’90-es éveket követően aztán 2000. április 30-án, egy újjáalakuló koncert keretében állt össze ismét legsikeresebb felállás, és ekkor újra kiadásra került a három legsikeresebb album is.

A fordulatos életút ellenére mindig remek dalokkal és hangulatos koncertekkel jelentkező Lord legnagyobb tartaléka és inspiráló ereje mind a mai napig a hálás és kitartó közönségben rejlik, mely szerte az országban nagy szeretettel köszönti a Lordokat. Nekik köszönheti a zenekar, hogy a 2000-es egyszerinek szánt koncert után végül a folytatás mellett döntöttek, majd hogy 2004-ben az Arany Nyíl Rockgálán ők kapták a közönségszavazatok alapján odaítélt életmű díjat is. Ezen a gálán több további díjat is megkaptak azóta, két évvel később például Gidófalvy Attila lett az év billentyűse. 2006-ban pedig az Európai Arany Művész Nemzetközi Minőségi díját vehette át a Lord a Művészetek Palotájában, elismerésül a magyar rockzenében nyújtott tevékenységéért.

A sok-sok év, a számos nagy sikerű album és számtalan koncert emlékét idézi majd fel szeptember 15-én a 40 éves jubileumi műsor, ahol az egész életművet átfogó Lord koncert mellett szerepel az alapító énekes,Sipőcz Ernő saját zenekara, mely több ős-Lord dalt is eljátszik majd. A Pecsába ellátogató rajongók egy különleges ajándékot is kapnak, ugyanis minden koncertjegy tulajdonos megkapja a Lord legelső, ma már elérhetetlen albumát, a remaszterizált Big City Lights-ot.

A koncertre jegyek már kaphatók, és most akár nyerni is lehet, méghozzá egy olyan különleges belépőt, mellyel az egy nappal korábban megrendezésre kerülő Kalapács 30-50 koncertre is be lehet jutni. A játékban való részvételhez nem kell mást tennünk, mint az országszerte megtalálható koncertplakátok egyike előtt lefotózni magunkat, és a képet e-mailben beküldeni a Hammer Concerts részére – a pontos szabályok, a plakátok listája és a már elkészült képek a Hammer Concerts Facebook oldalán találhatóak, illetve közvetlenül a http://www.facebook.com/media/set/?set=a.430560430316190.94855.114348748604028&type=3

webcímen.

a Hammer Concerts bemutatja: Lord 40

2012. szeptember 15., szombat 18 óra

Budapest, Pecsa Music Hall

Lord koncert

vendég: Sipőcz Rock Band (ős-Lord dalokkal)

Belépő: 3990 Ft

Jegyek kaphatók: a Lord zenekar koncertjein, a helyszínen, a Headbangerben, CD Pincében és a Rockdiszkontban, valamint a Ticketportal országos hálózatában.

Lord 40 – Kalapács 50 bérlet csak a metalshop.hu és a Hammer Zenebarlang kínálatában 3900 + 3900 Ft helyett 6900 Ft!

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.