Wednesday, December 6, 2023
spot_img

Latest Posts

30 éves a Makám & Kolinda

Harminc éves jubileumi koncerttel lepi meg rajongóit a rövid ideig működő, a hazai világzenére mégis óriási hatást gyakorló Makám & Kolinda formáció. Az esten a régi közös dalok mellett a két zenekar későbbi pályájának kedvelt szerzeményei is felcsendülnek.

A Makám & Kolinda 1980-84-ig üzemelt, egyfelől a kárpát-medencei és a balkáni ritmus- és dallamvilágot feldolgozó és újraértelmező, külföldön albumokat megjelentető és sikeres turnékat bonyolító Dabasi Péter vezette Kolinda zenekar tagjai, másfelől a Krulik Zoltán irányításával már szintén öt éve működő, az indiai zene, a jazz és az improvizáció hármasára építő Creatív Stúdió Öt zenészei alkották. Itthon ugyan a rendszer és közízlés akkoriban nem igazán volt fogékony az általuk játszott izgalmas, a magyar, cigány és szláv népzenéket jazzel, improvizációval, valamint egyedi ötletekkel gazdagon megbolondító minőségi világzenére, külföldön viszont annál nagyobb sikereket arattak, holland kiadásban két albumuk is megjelent.

Négy év után a formáció két részre szakadva külön utakon folytatta, mindkét zenekar kiemelkedő pályát járt be. Erőiket egy este erejéig azonban ismét egyesítik, melyen múltidézésre éppúgy lesz lehetőség, mint a jelenkori énjük bemutatására. És – karácsony lévén – a meglepetések sem maradnak el.

est.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.