Monday, May 20, 2024
spot_img

Latest Posts

30 év után újra! Nagyszabású Dinamit-koncert a Pecsában

A Dinamit együttes hosszú évek után újra színpadra áll, az első nagyszabású visszatérő koncert 2010. február 20-án, Budapesten a Petőfi Csarnokban lesz.
A zenekart 1979-ben a Skorpió együttes három tagja alapította: Szűcs Antal Gábor, Németh Gábor, Papp Gyula. Ehhez csatlakozott a P-Mobil együttesből Vikidál Gyula és a Mini együttesből Németh Alajos.
A média supergroupként emlegette a kőkemény rockot játszó zenekart. Összesen két kislemezt és két nagylemezt készítettek. (Dinamit, Híd). Mindkét nagylemez csúcsokat döntő példányszámban fogyott el, köszönhetően az együttes óriási népszerűségének.
A Dinamit végül 1982-ben feloszlott, és a mai napig – a 2009. december 28-i szombathelyi koncerten kívül – egyetlen koncertet sem játszott. A rajongók már évek óta hangoztatják az esetleges újrakezdés fontosságát, a csapat próbálkozott is, de végül sehogy sem jött össze a visszatérő koncert. 2009 nyarán azonban megváltoztak a dolgok, hiszen Kálmán György személyében új énekessel gyarapodott a Dinamit (Vikidál Gyula nem vállalta a szereplést).
Kálmán György az együttes legfiatalabb tagja. 1993 óta énekel különböző rock formációkban. 1999-ben alapította a Pandora együttest, ahol szinte csak Dinamit és P.box számokat énekelt. Ezen kívűl Németh Alajost – egyéb elfoglaltságai miatt – Zselencz László váltotta fel a basszusgitáros poszton,és  az így felálló együttes nem csak erre a rendhagyó koncertre áll össze, hanem folyamatosan dolgozni fog és még várhatóan ebben az évben egy új albumot szándékozik kiadni.
A február 20-i bulin vendégként az Időgép zenekar és a Papa Blues Band lép fel.
www.zene.hu
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RUHzjLzI9Ok[/youtube]

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.