Monday, October 2, 2023
spot_img

Latest Posts

25 ÉVES A PG CSOPORT!

Jubileumi koncert 2011. november 11-én a debreceni Kölcsey Központban!

Idén 25 éves fennállását ünnepli a debreceni PG Csoport! A jubileumi év számos új feladatot adott a csapatnak: január végén Rómában koncerteztek Halmos Béla prímással, népzenekutatóval, velük tartott Szomjas György Kossuth-díjas filmrendező és csapata is. A zenekar történetéről, az év eseményeiről zenés dokumentumfilm készül riportokkal és koncertfelvételekkel. Februártól színházi próbákon vett részt az együttes: premierre készültek a PG Csoport zenéjéből és gondolataiból merítő zenés darabbal a Csokonai Színházszínművészeivel, a Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila rendezésében. A 2011. március 11-i bemutató kirobbanó sikert aratott! Az eredetileg 18 előadásra tervezett széria már 2012-es dátumokkal és más városok színházi vendégszerepléseivel is számol.
Telt házakkal megy a Világvége-szerelem című “kortárs keserédes“, köszönhetően a rendező és a nagyszerű színészek, valamint a zenekar közös munkájának és tehetségének. A zenekar egyik küldetése minden kritikus és barát szerint célt ért: mindig is volt egy nagyon erős színházi, filmes jellege a PG Csoport produkcióinak, dalaiknak és gondolataiknak. A próbákon és a premieren szintén jelen volt Szomjas György és a filmes stábja.

A június elejéig tartó színházi estek után jubileumi turnéra indult a zenekar – Erdélybe is eljutva – több helyszínen filmforgatással egybekötve koncerteztek, meglátogatták a 25 év több fontos helyszínét és PG-s közösségeit, koncerthelyeit. Októberben még Párizsban adnak 2 koncertet (ahol Christian Paccoud párizsi harmonikás is vendég lesz), majd 2011. november 11-énDebrecenben, a Kölcsey Központ színpadán egy jubileumi, ünnepi koncerttel zárják az évet, filmre is rögzítve, ahol a Csokonai Színház színészei és ismert magyar zenészek, Halmos Béla,Lukács László (Tankcsapda), Németh Lojzi (Bikini) és Tátrai Tibor közreműködésével ünneplik a 25 éves PG-t. A koncert együttműködő partnere a Csokonai Színház, a koncertestet Vidnyánszky Attila rendezi. A jubileum tiszteletére dupla CD kiadvány és kiállítás is készül.
Ez még csak 25G!

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.