Thursday, May 23, 2024
spot_img

Latest Posts

2011 Magashegyi módra: Kislemez, nagylemez és a többiek

Az Ezer Erdőben tett kirándulás után 2011 sem a pihenés  éve a Magashegyi Undergroundnak, amit már az év elején kiadott Ezer Város című tükörlemez is sejtetett.  A tavasz örömére máris itt egy újabb dalcsokor – a Ragyogás című 4 számos onlinemaxi, amit élőben április 16-án hallhatunk az A38-on és utána több vidéki városban is. Ez azonban még csak az év első fele, a Ragyogás ugyanis előfutára a második Magashegyi nagylemeznek, amit az ősz végén máris kezünkben és lemezjátszóinkban tarthatunk.

Az április 11-én debütáló kislemez az Ezer Városhoz hasonlóan nem fizikai formában jelenik meg, hanem mindenki számára ingyenesen letölthetően. Így csak egy erős net kell ahhoz, hogy besüssön bárki otthonába vagy autójába a Magashegyi Ragyogás.

A dalok szövegei a szerelem kettős természetéről szólnak, ami olyan mint a Nap – hol jól esik a melegében fürdőzni, hol fájón perzselnek a sugarak… A zenéről pedig: „Hangzásában mindenképpen a 2011 végén megjelenő második nagylemez vonalát mutatja be, ami szemben az Ezer Erdő nyugodt, folkos hangulatával egy jóval erőteljesebb anyag lesz, olyan, amilyet a koncerteken hallhatnak tőlünk. Az új irány tehát keményebb, elektronikusabb, sok ütős, húzós tempó.” (Fodor Máriusz)

Erről személyesen is meggyőződhet bárki április 16-án az A38-on, ahol az új dalok is hallhatóak lesznek, valamint néhány régi szám friss, tavaszi ruhában áll a nagyérdemű elé.  Az ünnepi estének nemcsak az új szerzemények lesznek vendégei, ugyanis porondra lép a zenekarral Szalai Anesz és a szövegíró, Tariska Szabolcs is, valamint vonósok és fúvósok is színesítik a hangzást. De a vidéken élők sem maradnak Magashegyi Underground nélkül, hiszen tavasszal több városban is fellép a zenekar, valamint a legtöbb nyári fesztivál programjában megtalálhatóak lesznek.

A tavaszi Magashegyi Ragyogás:

Március 26. Zalaegerszeg, Grabowsky Club

Április 8. Kecskemét, Technika Háza

Április 16. Budapest, A38

Április 22. Pécs, Pécsi Est Café

Április 23. Szekszárd, Szekszárdi Est Café

Április 30. Veszprém, VEN

Május 5. Eger, Egri Főiskolás Napok

Május 10. Gyöngyös, Mátra Művelődési Ház

Május 13. Szombathely, Művelődési és Sportház

Május 14. Sopron, Hangár

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.