Tuesday, July 23, 2024
spot_img

Latest Posts

20 éves a Rockinform!

Február 8-án, szerdán jelenik meg az idén 20 éves Rockinform Magazin idei első száma. A jubileumi év tiszteletére néhány új elemmel találkozhattok a magazin lapozgatása közben. Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján elvégeztünk egy profiltisztítást, mely a dizájnelemeket is érinti. Mindezt igyekeztünk úgy végrehajtani, hogy megfeleljünk a mai kor igényeinek, de megtartsuk azokat a tradíciókat, melyek mentén a lap ennyi éven át kitartóan menetelt. Ebben az évben lesz egy visszatekintő sorozatunk a magazin első 20 évére, ezzel is tisztelegve azok előtt, akik hozzájárultak ehhez a jubileumhoz. Elsőként az alapító-főszerkesztővel, Paya-val olvashattok egy interjút.

Ezen kívül találhattok Bikini, Hooligans,  Biohazard és Opeth interjúkat, beszélgettünk Schuszter Lórival és Sárvári Vilivel, és backstage rovatunkban megismerkedhettek Kraft Tamással, a legendás roaddal. Megszólaltattuk a Rage zenekart és a svájci Eluveitie gárdáját, de nem feledkeztünk meg a magyar ifjabb generáció képviselőiről sem, így helyet kapott a Till We Drop, a New Guitar Generation és a Paddy and the Rats is.

Készítettünk egy körképet az idei fesztiválszezonról, melyben a Rockmaraton, a Gasztroblues, a PAFE és a Sziget vezetőségét is megszólaltattuk. Barangoltunk egy kicsit az interneten és kikérdeztük néhány rockzenei weboldal prominenseit, majd körülnéztünk a rockzenét játszó rádiók háza táján is.  Ezek mellet e havi lapunkban bepillantást nyerhettek a rockzenei oktatás helyzetébe.

Huszonhetesek klubja rovatunkban ebben a hónapban Brian Jones életére került a sor, Rock Klub rovatunk pedig az új PECSA-t mutatja be. Ezenkívül találhattok lemezajánlókat, megismerhetitek a február hónap rockzenei vonatkozásait és új, Mérföldkövek című rovatunkban olvashattok Elvis Presleyről.

A már hagyományosnak tekinthető posztereket is megtaláljátok az új Rockinformban, e hónapban a Korn és Ákos óriásposzter méretben, míg a Moby Dick, az Iron Maiden és az Epica normál méretben kapott helyet.

 Természetesen CD mellékletet is csomagoltunk a magazin mellé, az 1981-es Kopaszkutya Koncert anyagát kapjátok, mely okkal-joggal nevezhető kuriózumnak.

Még egy újdonság: már digitálisan is olvashatjátok a Rockinformot! Ez főként a határon túl lakó honfitársaink számára remek hír, hiszen így nincs postázási díj, nincs késlekedés és már a budapesti megjelenés napján hozzájuthatnak a legfrissebb Rockinformhoz, a mellékletek pedig letölthetők! Minderre a www.digitalstand.hu/rockinform oldalon nyílik lehetőség és itt megtalálhatjátok a szeptember óta megjelent lapszámainkat is.

Reméljük tetszeni fognak a változtatások és sok örömöt fog szerezni minden rockernek a 20. Rockinform-év!

 A Rockinform csapata

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.