Sunday, June 23, 2024
spot_img

Latest Posts

19 ezren a Félsziget második napján – Tinie Tempah Marosvásárhelyre hozta Ibizát

217856_513070558720194_408006859_nTinie Tempah és a Félsziget Fesztivál többi pénteki fellépője 19 ezres tömeget vonzott a Félsziget Fesztiválra, ahol napkeltéig kitartott a buli.

A Félsziget második napján száz százalékig pörögtek a fesztiválmotorok, minden színpad beindult, és aki szórakozást keresett, az könnyedén talált. A nagyszínpad az elvárásoknak megfelelően teljesítette a mágnes-szerepet: 23 órára annyi embert vonzott maga elé, amennyit ritkán láttunk a Félsziget Fesztiválon. Tinie Tempah elhozta a brit mainstream néhány olyan gyöngyszemét, amitől ezrek estek katarzisba. A brit raper és kísérője, DjCharlesy, hangot is adtak meglepettségüknek, ugyanis a sztárok nem számítottak ekkora közönségre és ilyen féktelen rajongásra. A hazai közönség megismerhette az érzést, így néz ki, így szól egy aktuális világsztár élőben, így működik egy sztármonstrum. Egyórás instant, féktelen slágerdömpinget kapott az odalátogató. A koncerten nem voltak zárójelek, pihenők, ehelyett folyamatos pörgéssel bolondította a show-t a brit rapper. A jól ismert slágerszámokat tömegesen énekelték az emberek, a Written In The Starst meg egyenest a közönségre hagyta Tempah. Katarzis, önfeledt buli, féktelen rajongás, hatalmas tömeg, talán ezek a legjellemzőbb szavak a Félsziget legtöbb embert vonzó bulijára. Tinie Tempah teljesítette becsülettel, amit a közönség elvárt tőle, és maximális energiával és odaadással lökte az energiát a tömegbe. Respect!

A Kiss Terasz is száz százalékra pörgette a motorokat. A Ladánybene 27 melegített a német Rotfrontnak, akik a helyszín legnagyobb buliját hozták össze. A tömegben a meglepettség és a végtelen, őrjöngő party uralkodott a majdnem két órát tartó varázslatban. Nemcsak a zene, de a közönséggel való kommunikáció is lehengerelt mindenkit, a németországi formáció ugyanis egy idő után azt csinált a közönséggel, amit csak akart. Ilyen szintű tisztelettel és bizalommal koncerten ritkán találkozik egy fesztiválozó. Minden volt, amitől le lehetett táncolni a lábunkat. Olyan volt, mint egy önfeledt balkáni lagzi, ahol mindenki szereti a másikat, és semmi nem számít, csak a buli.

Hazai DJ-k – Missile és Goranga – melegítették a táncteret Emalkay-nak, aki a legfrissebb dubstepet hozta el a fesztiválra. Először láttuk, hogy milyen az, amikor nem fér a közönség egy fesztiválon, rengeteg fiatal gyűlt össze és őrjöngve bulizott a legütősebb frekvenciákra. Tarol a dubstep, és tarolt a második napon Emalkay.

A Freedom Music Aréna is beindult a második napra, ahol az elektronikus zenei ipar egyik kezdeti mérnökét, építőjét, alkotóját hallhatta a közönség. Timo Maas a legfinomabb elektronikus hullámokkal ajándékozta meg a féktelen klubbereket. Perceken belül vette a lapot mindenki, és egy ínyenc club party vette kezdetét, amit öröm volt látni az elektronikus kavalkádban.

A Ciuc Music Live Stage-en a Kistehén hozott új hangzást, amely még a rajongókat is meglepte. A hagyományosan fellépő zenekar hozta a buliformát és a „kistehén” hangulatot, egy olyan köntösbe öltöztetve, amit finoman fogalmazva merésznek és bátornak mondhatunk, de bejött a csel, és a közönség vette a bátorságot.

A MIÉRT Pub maradt az éjjeli kissziget a második napon is, és a hajnalig tartó bulit keresők tömegesen üvöltötték az aktuális slágereket a De La Funk és Tóth Kati tolmácsolásában, miközben a nagyszínpad melletti W Freedom Music Experience sátrába sme fért be a bulizók tömege.

A sporttevékenységek iránt is nagy az érdklődés, az adrenalinfüggők már kora délutántól sorban állnak a bungge jumpingnál. A külföldi – japán, brit, német, belga vagy holland – fesztiválozók körében nagy népszerűségnek örvendett az íjászat, amelyet a késő éjszakai órákban is művelni lehetett.

A Félsziget nemcsak a szórakozásról, hanem a tájékoztatásról is szól. A félszigetezők körében jó fogadtatásra találtak az ARAS és az Independence Zone-ba tömörült civil szervezetek által tolmácsolt prevenciós üzenetek. Az Intim Zónában az első két napon 350 „after sex” üzenetű pólót és 400 karszalagot osztottak ki.

A zöld üzenetek is célba jutnak a Félszigeten: az első két napon több mint 2200 személy használta az Ecorom Ambalaje szelektív hulladékgyűjtő pontokat.

A Művésztelepet naponta többszázan látogatják meg, az esti tűztáncok, a rajzfilm és trailer-vetítések és a Zirkobajka cirkusz előadásai bizonyultak a legvonzóbbnak.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.