Saturday, June 15, 2024
spot_img

Latest Posts

17 ezer fesztiválozót vonzott a The Straits és a hangulat a Félsziget első napjára

50376b84420cd_IMG_2311Rég nem látott tömeg özönlötte el a Félsziget Fesztivált augusztus 23-án, a rendezvény első  napján: 17 ezer fesztiválozót vonzott a gazdag kínálat.

A nagyszínpad hangfalait elsőként a marosvásárhelyi Defender próbálta ki, majd a Zdob și Zdub hozta a már hagyománnyá vált őrült bulit. A zenészek és a közönség is hihetetlen energiával robbantották a fesztiválhangulatot a kánikula ellenére. Ezeknek a fiúknak semmi más, csak mikrofon kell, hogy felhőtlen és korlátlan bulit csináljanak a nap bármelyik szakában.

A fesztivál egyik leginkább várt fellépője, a The Straits a Republic után lépett színpadra, hatalmas tapsvihar kíséretében. A több ezres tömegben minden korosztály megtalálható volt, és mindenki mást kapott a koncerttől: az idős korosztály a nosztalgia mámorát élvezte, a középkorosztály érezte leginkább otthon magát a Dire Straits slágerekkel tűzdelt koncerten, a fiatalok meg tanulhattak, hogy miként kell alázattal és becsületesen koncertezni. A The Straits koncertjén ugyanis minden a helyén volt, és végre láthattunk úgy zenélni világsztárokat, hogy közben nem próbálkoztak hatásvadász eszközökkel, nem beszélték tele a csendeket, hanem a legkorrektebbül eljátszották a mindenki által jól ismert Dire Straits dalokat. Akár nosztalgiából, akár buliból, akár kellemes zenehallgatásból, de mindenki kivehette a maga részét a koncertből, amely fergeteges hangulattal zárult,ugyanis a két talán legismertebb Dire Straits dallal búcsúztak Chris Whiteék, a Sultans of Swing és a Money for Nothing zárta a koncertet, amit mindenki hatalmas lelkesedéssel fogadott.

A Kiss Terasz színpadán a hölgyeké volt a főszerep a fesztivál első napján, de mielőtt még átadták volna a színőadot a hölgyeknek, a Byron tagjai eljátszták a félszigetezőknek újabb és régebbi slágereiket – köztük az új dalt, a Roadtripet is. A hazai DJ páros, Oliviu & Deysa melegítette a közönséget Sister Blissnek. A Faithless tagja DJ-szettjében hozta a ’90-es évek igazi, összetéveszthetetlen brit house zenéjét, amire nem lehetett nem mozogni. A tömeg pillanatokon belül elkapta a hangulatot, Sister Bliss meg nem hagyta kihűlni a hangfalakat. A Faithless egykori sikernótáin túl a legmagasabb színvonalú friss house és dance zenére lehetett ropni a táncot.

A Miért Pub ismét szűknek bizonyult a Funkorporation koncertjén. Az egyetemistákból összeverődött, többnyire feldolgozásokat játszó friss csapat perceken belül megtöltötte a helyszínt és az emberek szó szerint kifolytak a sátorból. A Médiabefutó idei sztárcsapatára és funky, groove, boogie zenéjükre is emlékezni fogunk.

A Booha Academy sátorban az alternatív elektronikus zene kedvelői az első estén is kaptak talpalávalót Dubase, Dj Bully és D-Laid jóvoltából. A sátorban reggelig tartott a buli csendben és őrült hangosan is. Az út túloldalán meg DJ Igor és Xeno Thal hozták a legelvetemültebb goa zenét a műfaj szerelmeseinek.

A böngészője lehet, hogy nem képes ezt a képet megjeleníteni.

Nemcsak a zenei programok érdekelték a fesztiválozókat: az újragondolt Festival PARKot, a változatos programot kínáló MIÉRT Pubot vagy a Művésztelepet és az abba beolvadó, hangulatos Borudvart is sokan látogatták. Sőt, a Mozdul(h)atlanok élőszobrai is feltűntek a Félszigeten.

Pénteken többek közt Tinie Tempah, a Rotfront, Timo Maas, Emalkay, a Balázs Fecó Band, a Heaven Street Seven, a Kistehén, a Ladánybene 27 és a Mystery Gang lép fel a Félszigeten.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.