Wednesday, April 24, 2024
spot_img

Latest Posts

16 ezren a Félsziget második napján

“A fesztiválokon lehet igazi zenét hallani, és igazi filmeket nézni, ez a jövő” – jelentette ki a fergeteges Félsziget-koncertje utáni sajtótájékoztatón Emir Kusturica világhírű filmrendező és zenész. Ő és zenekara, a The No Smoking Orchestra voltak a fesztivál 16 ezer látogatót vonzó második napjának legjobban várt fellépői. De ez a nap és helyszín szolgáltatta a rendezvény legnagyobb meglepetését is a héttagú torinói The Sweet Life Society képében: a romániai közönség számára ismeretlennek számító zenekar többezer embert bírt mozgásra életvidám zenéjével és színpadi showjával, amelynek a közönség is részévé vált – akárcsak Kusturica esetében, aki tíz, a közönségből kiválasztott lánnyal táncolt közösen a színpadon.

A Kiss Terasz fellépői szintén kitettek magukért, a dubstep műfaj egyik szülőatyjának tekintett Benga fellépésén egy Nirvana-dallal bizonyította az őrjöngő tömegnek, hogy teljes az átjárhatóság a legkülönbözőbb zenei műfajok között, az osztrák Camo&Krooked és MC Youthstar pedig két és fél órás DJ-szettel fokozta tovább a hangulatot a késő éjszakai órákig. A Freedom Music Arénában Szlovénia legnagyobb sztárja, UMEK örvendeztette meg a techno-rajongókat. Az alternatív zenei helyszínek is kiváló hangulattal várták a fesztiválozókat, a Cluj Rocks Stage-en a The Amsterdams buliztatta az indie-rajongókat, a Grimus a Bruno Unplugged Winegardenben mutatta meg akusztikus oldalát, a Janisland „tengerpartján” a kanadai Lemon Bucket Orchestra balkán-partiján kerekedett óriási hangulat, a MIÉRT Pub a Funkorporation koncertjén kezdett szűknek bizonyulni, a legkitartóbbak pedig még jóval napkelte után is ropták a Tatratea afterparties by wUnderBar helyszínén.

A szombati Félsziget-program ismét számos nemzetközi sztárral várja a látogatókat: a nagyszínpadon a baszk Ska-P és az amerikai Marky Ramone’s Blitzkrieg fog zúzni – a The Ramones egykori dobosának zenekara a punk-legenda 32 legnépszerűbb dalát fogja előadni. A Kiss Teraszon a félszigetezők egyik kedvence, a N.O.H.A., illetve a legnépszerűbb dubstep-zenekar, a  Modestep, míg a Freedom Music Arénában a hasonló népszerűségnek örvendő brit DJ, Pete Tong lép fel.

A Félsziget Fesztivál tizenegyedik kiadására július 18-21. között a kolozsvári Gorbó völgyében kerül sor. A Félsziget Fesztivált Kolozsvár Polgármesteri Hivatala és városi tanácsa támogatja. Kiemelt szponzorok: Ursus, Pepsi. Kiemelt médiapartnerek: Kiss FM, MTVA, Zile si Nopti, Adevarul csoport, Transindex.

[youtube id=”30UuiJqRc4U” width=”620″ height=”360″]

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.