Saturday, June 15, 2024
spot_img

Latest Posts

130 millió ember nézi majd Wolf Katit

Wolf Kati, a Szerelem, miért múlsz? című dallal képviseli Magyarországot az 56. Eurovíziós Dalfesztiválon.

Vasárnap utazik Düsseldorfba Wolf Kati, aki aSzerelem, miért múlsz? (What About My Dreams?) című dallal Magyarországot képviseli az 56. Eurovíziós Dalfesztiválon a német városban.
Várkonyi Attila projektvezető a keddi budapesti sajtótájékoztatón elmondta, hogy az Eurovíziós Dalfesztivált várhatóan 130 millió ember követi majd a televízión keresztül, a helyszínen, a düsseldorfi Esprit Arenában pedig mintegy 30-35 ezer ember. Az elődöntőket május 10-én és 12-én, a döntőt 14-én rendezik. Wolf Kati a verseny 12-i elődöntőjében tizenötödikként adja elő dalát. “Szakmailag jó énekesnő megy ki a fesztiválra egy szerencsés szerzeménnyel”  fogalmazott a magyar versenydal szövegírója, Geszti Péter. A szám zenéjét Rakonczai Viktor és Rácz Gergő írta. A köztelevízió belső válogatáson választotta ki a számot, amelynek vegyes, magyarangol verzióját adja majd elő Wolf Kati. A Szerelem, miért múlsz? angol szövegét Johnny K. Palmer jegyzi.
Az énekesnő édesapja, Wolf Péter  aki korábban kétszer is vezényelte a dalfesztiválon a zenekart  azt mondta, a dal nagyon jó, és “erős az esély” egy jó szereplésre. Wolf Katit öt vokalista-táncos kíséri majd Düsseldorfban. A csütörtöki sajtótájékoztatón bemutatták az énekesnő azúrkék, világító LED-lámpákkal ellátott ruhájának rajzait is, amelyeket Forgó Napsugár készített. Az idei, 56. Eurovíziós Dalfesztivált azért rendezheti Németország és az NDR német közszolgálati televízió, mert tavaly Lena Meyer-Landrut győzött Satellite című dalával Oslóban.
Az Eurovíziós Dalfesztiválon magyar zenész először 1994-ben vett részt: Bayer Friderika Dublinban negyedik lett. 1999 és 2004 között nem volt magyar induló, Magyarország 2005-ben a NOX nevezésével “tért vissza” a versenybe. 2006-ban ismét magyar résztvevő nélkül zajlott a megmérettetés, 2007-ben Rúzsa Magdi a 9. helyen végzett. 2008-ban  vitatott körülmények között  nemzeti döntő keretében Csézy kapott lehetőséget a részvételre. Legutóbb 2009-ben– miután két énekes is visszamondta különböző okok miatt a jelöltséget  Ádok Zoltán képviselte Magyarországot Tánclépés című dalával, ám nem jutott a döntőbe.

hirado.hu

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.