Sunday, May 19, 2024
spot_img

Latest Posts

11 ezren buliztak a Félsziget első napján

Zajos sikerrel indult a Félsziget Fesztivál augusztus 26-29. közt zajló nyolcadik kiadása. A rendezvény első napján összesen 11 ezren vettek részt, a legnagyobb sikernek a spanyolországi Ska-P fellépése örvendett: a komoly politikai mondanivalóval súlyosbított és jelmezkavalkádot felvonultató ska-punk zenére 6-7 ezren tomboltak a Weekend Main Stage előtt, miután a Pannonia Allstars Ska Orchestra első fellépőként már mindenkit felkészített a ska nagyszínpadi
dominanciájára. A Weekend Main Stage programját a Therapy? punkos hangzású alternatív rockja zárta, az észak-ír trió pedig a fellépés végére tartogatta legnagyobb slágereit, így hatalmas  grándozással zárult a műsor. A munka azonban nem fejeződött be: a koncertek után azonnal elkezdődött a hajnalig tartó készülődés a Gorillaz Sound System péntek esti, különleges projekciókat és hologramokat felvonultató koncertjére.
A Félsziget új színpadát, a Kiss Teraszt hamar a szívükbe zárták a fesztivál látogatói: itt került sor az első nap talán leghangulatosabb koncertjére, amelyet a francia Babylon Circus prezentált, de többezres közönség tombolt a Kumm, Ganxsta Zolee és a Kartel és a brit drum and bass fenegyerek, Sub Focus fellépésén is, és a lelkesedés Chris.SU és MC Agent hajnalig tartó szettjén sem hagyott alább.
Az 1500 négyzetméteres Freedom Music Arenát szinte teljesen megtöltötte a nap főattrakciója, a brit Mark Knight fenomenális szettjével, de ebben komoly szerepe volt az est programját nyitó Horace Dan D.-nek és az osztrák Philipp Straubnak is. Adrian Eftimie pedig arról gondoskodott, hogy Mark Knight szettje után se lankadjon a hangulat.
A Ciuc Party Stage az ínyenceknek szólt csütörtökön, a jazz-nagymester Harry Tavitian és Cserey Csaba, a világzenei sztár, Lajkó Félix, illetve a magyar blues királya, Deák Bill Gyula és Blues Bandje teltházas koncertjének köszönhetően.
Csütörtökön debütált a Félsziget új attrakciója, a katapult is, amely az extrém sportok kedvelőinek biztosítja a napi adrenalin-adagot. A Félsziget Parkban található civil szervezetek is vonzották a kíváncsi szemeket, az Ecorom Zöld PONT-nál pólókra cserélhették a fesztiválozók a begyűjtött PET-palackokat és söröspoharakat, és a kulturális programok is elkezdődtek.
Pénteken a Gorillaz Sound System mellett többek közt a finn The Rasmus, az osztrák Parov Stelar Band, a holland Fedde Le Grand illetve a brit Nero fellépésén tombolhat a Félszigeten tartzókodó több mint tízezer fiatal. Délelőtt elindultak a sportvetélkedők, amelyeken Doina Melinte, az Országos Sport és Ifjúsági Hatóság elnöke is drukkolt a csapatoknak. Szintén pénteken indult be a Port.ro humorporgramja is. A nap során a Félszigetre látogat Borbély László környezetvédelmi miniszter is, aki a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítésébe segít be.
Marosvásárhely központjában Dub FX nyújt betekintést a Félsziget hangulatába egy rövid ingyenes utcazenéléssel.
2010-ben a Coca-Cola mutatja be a Félsziget Fesztivált, a Kiss FM és a Prima TV médiatámogatásával. Főtámogatók: az Orange és a Ciuc – a fesztivál hivatalos söre.
Szervezők: a Sziget Management és a MIÉRT. Társszervező: a Román Lottótársaság.
A rendezvényt támogatja Hargita Megye Tanácsa.
A több mint hetven koncertet, 30 sportágat, filmeket, színházi előadásokat, strandolást, extrém sportokat és rengeteg szórakozási lehetőséget kínáló Félsziget Fesztiválra a helyszínen 240 lejért lehet bérletet, és 100 lejért napijegyet váltani.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.