Zorán: a decemberi Aréna-koncert jó ideig az utolsó lesz

Date:

Tizedik alkalommal lép fel Zorán december 29-én a Papp László Budapest Sportarénában, illetve elődjében, a BS-ben; az előadóművész sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy jövőbeni tervei között nem szerepel egy újabb ilyen nagyszabású koncert.
 “Egy Aréna-koncert megszervezése, előkészítése olyan hatalmas munkával jár, amelyet, úgy érzem, a közeljövően nem fogok újra végigcsinálni. A december 29-i fellépésre azonban nagyon készülök szokásos csapatommal” – jelentette kiSztevanovity Zorán.
A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes-gitáros öt év elteltével játszik újra az Arénában, az év végére tízes szériává bővülő koncertsorozata 1992-ben kezdődött a Budapest Sportcsarnokban. Mint szerdán elmondta, a december végi estén természetesen eljátssza a csaknem 35 évvel ezelőtt (a Metró együttes feloszlása után) kezdődött szólókarrierje legnagyobb slágereit, ugyanakkor bemutat néhány dalt október elején megjelenő új stúdióalbumából, a Körtánc címűből is.
“A lemez és a koncert címe egyaránt Körtánc lesz, az alcím pedig Kóló, ami egy balkáni néptánc, amelyben összekapcsolódnak az emberek. Azért választottam ezt, mert úgy gondolom, bármi is történik körülöttünk a világban, a zene olyan rendkívüli dolog marad, ami ki tudja emelni az embert a nehézségekből. A zenélés számomra létforma, örömforrás, ez a jó érzés remélhetőleg a koncerten is érezhető lesz” – hangsúlyozta a 69 éves Zorán.
Körtáncon két szám is – mindkettő Presser Gábor szerzeménye – délszláv zenés ritmikai világot hordoz, ami visszanyúlik származásához, hiszen testvérével, Dusánnal együtt Belgrádban született. “Az album legtöbb dala Presser-Dusán kompozíció, de egy számot magam jegyzek, ami ritkaság, bár szoktam írni, ezeket azoban általában le is selejtezem még a lemezre kerülés előtt. Az albumon közreműködik Presser Gábor, Lantos Zoltán hegedűvirtuóz, Jávor Ferenc Fegya, a Budapest Klezmer Band alapítója, valamint Kovács Ferenc Öcsi trombitás ésSzabó Tamás is” – sorolta Zorán.
Az Aréna-koncerten várhatóan közülük is színpadra lépnek néhányan, a Zoránt régóta kísérő csapat összetétele változatlan: Horváth Kornél (ütőhangszerek),Sipeki Zoltán (gitár), Lattmann Béla (basszusgitár), Gyenge Lajos (dob),Kovács Péter Kovax (billentyűs hangszerek), Óvári Éva, Kabelács Rita és Péter Barbara (vokál).
Zorán elmondta, hogy a közeljövőben Göteborgban is fellépnek a svédországi magyar kolónia meghívására.
MTI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...