Wolf Kati tovább jutott az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe

Bejutott az 56. Eurovíziós Dalfesztivál szombati döntőjébe a Magyarországot képviselő Wolf Kati a keddi, a Düsseldorfban rendezett elődöntőn.

Ritka az a pillanat kicsi hazánkban, amikor az egész ország lélegzetvisszafojtva várja az egyik nemzetközi porondon megmérkőző képviselője színpadra lépését, s egy emberként mögötte állva drukkol a továbbjutásáért. Wolf Kati ma este duplán remekelt: lenyűgöző előadással öregbítette Magyarország hírnevét, és sikerült egységbe vonnia a magyarokat.

WOLF KATI ez alkalommal nem a fürge lábú rókával, hanem a mezőny egyik legerősebb hangjával, profi előadásával, nőiességével és kétségbevonhatatlan kisugárzásával bűvölte el a düsseldorfi közönséget és Európa milliónyi tévénézőjét.
Néhány perce, a 15. rajtszámmal induló magyar énekesnő hangja szárnyán töltötte be a németországi arénát a What About My Dreams című sláger. Részrehajlás nélkül, tiszta füllel és szívvel érzem az egyik legesélyesebb idei versenyzőnek és versenydalnak hazánk delegáltját.
Régen izgultam ennyire, mintha magam álltam volna ott, pedig biztos lehettem Kati énektudásában, előadásának professzionalitásában.Köszönöm, hogy hosszú évek után először büszkeséggel telít el a tudat, hogy magyar versenyző áll ki Európa elé, s megmutatja, mitől döglik a légy! Köszönöm/köszönjük Kati!
Természetesen tisztelettel adózunk a zeneszerzőpáros RAKONCZAI VIKTOR és RÁCZ GERGŐ, valamint a magyar és angol nyelvű szövegért felelős GESZTI PÉTER és JOHNNY K. PALMER előtt.
Modern, mozgalmas, mégis érzelmekben gazdag dal született, amely minőségénél és ütőerejénél fogva önjáróvá vált. Magyarország végre felnőtt az Eurovíziós Dalfesztiválhoz! Kompakt egész, összhangban csengő nóta, előadó és performansz.
Wolf Kati sorrendben a tizenötödikként lépett fel Düssledorfban keddenés adta elő angolul a saját maga által szerzett What About My Dreams (Szerelem, miért múlsz) című dalt. Wolf Kati nem egyedül állt színpadra, munkáját 3 táncművész és 2 vokalista segítette.
“Feel your heart beat!”, azaz “Érezd a szívverésed!” a szlogenje az idén Düsseldorfban zajló fesztiválnak. A 43 résztvevő ország közül a keddi elődöntőben 19 dalát hallottunk.
Az egyes országok által kiosztott pontok telefonos szavazás, illetve szakmai zsűrik szavazatai alapján alakultak ki, mely alapján az első tíz helyezett jutott tovább a döntőbe. Nagyon fontos, hogy saját országuk dalára nem szavazhatnak! A magyarországiak nem, de határon túli magyarok azonban szavazhattak Katira.
Az Eurovíziós Dalfesztivál döntője május 14-én este 9-kor kezdődik. Az, hogy ki nyeri a versenyt és ezzel együtt a jövő évi dalfesztivál rendezésének jogát, valamikor szombat éjfél körül derül ki.

zene.hu

More from author

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Advertisment

Latest posts

Rácz Gergő a magyar rádiós slágerlista történetének új rekordere

18 hete, azaz több mint 4 hónapja folyamatosan vezeti a Magyar Rádiós Top 40 slágerlistát Rácz Gergő és Orsovai Reni "Mostantól" című...

Jamie xx új klubslágere a négy fal között is felrázza az ember testét és lelkét

James Thomas Smith, ismertebb művésznevén Jamie xx nemcsak a melankolikus slágergyár, a The xx formációjával tette fel magát a zenei térképre, hanem elektronikusabb vizekre evezve szólóelőadóként is egyre...

Hatodik tagot keres a 4S Street zenekar!

Nem kell megijedni, nem a zenekar újraszervezéséről van szó, a srácok csupán előrukkoltak egy ötlettel, ami kicsit megmozgathatja a zenélni vágyók fantáziáját. Egy saját...

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!

WordPress › Error

There has been a critical error on your website.

Learn more about debugging in WordPress.