Sunday, September 19, 2021
spot_img
More

  Latest Posts

  Wolf Kati ötödikként lép színpadra az Eurovíziós Dalfesztivál szombati döntőjében

  Tizenkilenc induló közül tíz ország jutott tovább a 43 résztvevővel zajló düsseldorfi Eurovíziós Dalfesztivál szombati döntőjébe – köztük Magyarország. Wolf Kati ötödikként áll színpadra, a sajtótájékoztatón maga húzhatta ki a sorszámát egy üveggömből.

  Wolf Kati What About My Dreams című dalával szombaton a döntőben versenyezhet az elődöntők 10-10 legjobbja és az öt nagy, vagyis Németország, Nagy-Britannia, Olaszország, Spanyolország és Franciaország között. Az első elődöntőt követő sajtótájékoztatón kiderült a továbbjutók rajtsorrendje is. A tíz előadó maga húzta ki egy üveggömből a rajtszámát tartalmazó golyót: Wolf Katié az ötös számot rejtette, így a népszerű előadó a mezőny elején léphet majd színpadra.

  Magyarorszag mellett továbbjutott Szerbia, Litvánia, Görögország, Azerbajdzsán, Grúzia, Svájc, Finnország, Oroszország, valamint Izland, de a döntőben mind a 43 résztvevő, vagyis a kiesett országok is szavazhatnak. A végső eredményt ötven százalékban a helyi öttagú szakmai zsűrik, ötven százalékban a nézők szavazata adja.
  A Magyar Televízió közvetítését az MTV videótárában már vissza lehet nézni, a köztelevízió élőben adja a második elődöntőt is csütörtökön, ahol kiderül, kik lesznek Kati ellenfelei a döntőben.
  Kati az elődöntőt követő, több száz újságíró jelenlétében tartott sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva elmondta: lenyűgöző volt a nézőtér felől érkező hangorkán, és még mindig úgy érzi, mintha álmodna. A rá szavazó rajongóktól pedig azt kérte nevetve: tegyék ezt meg újra szombaton is.
  A döntő napján, szombaton 20.25-től először Novodomszky Évát kapcsolja az MTV a budapesti stúdióban, a félórás felvezető műsor után Gundel Takács Gáboré a szó, aki a düsseldorfi arénából közvetíti a 25 ország részvételével zajló döntőt.

  kakukk.ro

  Latest Posts

  spot_imgspot_img

  Don't Miss

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.