Friday, September 17, 2021
spot_img
More

  Latest Posts

  Wolf Kati a magyar induló az Eurovíziós Dalfesztiválon

  (MTI) – A köztelevízió belső válogatáson választotta ki a számot, amelynek zenéjét Rakonczai Viktor és Rácz Gergő írta, a magyar szöveget Geszti Péter, az angoltJohnny K. Palmer jegyzi. A közelmúltban az egyik televíziós tehetségkutató verseny döntőjébe került Wolf Kati a dalt a verseny május 10-iki első elődöntőjében adja elő. A döntőt május 14-én tartják Düsseldorfban.

  “A dal versenyre bocsátása, és majdani sikere érdekében nagy összefogással találkoztunk” – emelte ki Szabó László, a Médiaszolgáltatás-Támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kommunikációs igazgatója. Kiemelte, hogy a szám és a részvétel a fesztiválon a magyar EU-elnökség szempontjából is fontos, hiszen mutatja annak komoly kulturális tartalmát. Szabó László elmondta, hogy a dalhoz készülő klip is vonzhat érdeklődőket, turistákat Magyarországra, hozzájárulhat az országimázs fejlesztéséhez.

  Rákay Philip, az MTV m1 csatornájának intendánsa hangsúlyozta: a Magyar Televízió az elődöntőket és a döntőt is élőben közvetíti május 10-én, 12-én és 14-én. Csak az utolsó pillanatban dőlt el, hogy a köztévé finanszírozni tudja a magyar részvételt. (Tavaly az MTV anyagi okok miatt mondott le az oslói fesztiválon való részvételről, valamint a közvetítés jogáról. A magyar induló nélküli versenyt végül a Duna Televízió közvetítette.) “Az időhiány és a pénzszűke miatt döntöttünk úgy, hogy belső válogatáson választjuk ki az induló dalt. Sok produkciót hallgattunk meg, a kiválasztott szám kapcsán nem volt vita” – közölte az intendáns.

  kultura.hu

  Latest Posts

  spot_imgspot_img

  Don't Miss

  Stay in touch

  To be updated with all the latest news, offers and special announcements.