Wolf Kati a magyar induló az Eurovíziós Dalfesztiválon

Date:

(MTI) – A köztelevízió belső válogatáson választotta ki a számot, amelynek zenéjét Rakonczai Viktor és Rácz Gergő írta, a magyar szöveget Geszti Péter, az angoltJohnny K. Palmer jegyzi. A közelmúltban az egyik televíziós tehetségkutató verseny döntőjébe került Wolf Kati a dalt a verseny május 10-iki első elődöntőjében adja elő. A döntőt május 14-én tartják Düsseldorfban.

“A dal versenyre bocsátása, és majdani sikere érdekében nagy összefogással találkoztunk” – emelte ki Szabó László, a Médiaszolgáltatás-Támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kommunikációs igazgatója. Kiemelte, hogy a szám és a részvétel a fesztiválon a magyar EU-elnökség szempontjából is fontos, hiszen mutatja annak komoly kulturális tartalmát. Szabó László elmondta, hogy a dalhoz készülő klip is vonzhat érdeklődőket, turistákat Magyarországra, hozzájárulhat az országimázs fejlesztéséhez.

Rákay Philip, az MTV m1 csatornájának intendánsa hangsúlyozta: a Magyar Televízió az elődöntőket és a döntőt is élőben közvetíti május 10-én, 12-én és 14-én. Csak az utolsó pillanatban dőlt el, hogy a köztévé finanszírozni tudja a magyar részvételt. (Tavaly az MTV anyagi okok miatt mondott le az oslói fesztiválon való részvételről, valamint a közvetítés jogáról. A magyar induló nélküli versenyt végül a Duna Televízió közvetítette.) “Az időhiány és a pénzszűke miatt döntöttünk úgy, hogy belső válogatáson választjuk ki az induló dalt. Sok produkciót hallgattunk meg, a kiválasztott szám kapcsán nem volt vita” – közölte az intendáns.

kultura.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Share post:

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Rap group call out publication for using their image in place of ‘gang’

Intro text we refine our methods of responsive web...

Meet the woman who’s making consumer boycotts great again

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...

New campaign wants you to raise funds for abuse victims by ditching the razor

Intro text we refine our methods of responsive web...

Twitter tweaks video again, adding view counts for some users

Dropcap the popularization of the “ideal measure” has led...